(VIDEO) NAJJEZIVIJI HOROR IKADA: Tinejdžer pogledao ovaj film PA SE UBIO

Autor: telegraf.rs, Republika

Razonoda

03.11.2017

07:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prošlo je tačno 25 godina od kako je BBC emitovao "zastrašujuću" emisiju koja je za samo jedno veče dobila preko desetina hiljada pritužbi. "Ghostwatch" se prvi put emitovao na BBC1 na Noć veštica 1992. godine. Ovaj horor film je predstavljen kao televizijski izveštaj uživo, a navodno je zbog njega jedan mladić počinio samoubistvo.

RepublikaFoto: pixabay.com
Najjezivija emisija ikada

Ovaj film predstavlja istraga o natprirodnim pojavama koje se odvijaju u jednoj porodičnoj kući. Za to jedno veče je centrali BBC-ja stiglo čak 30.000 pritužbi.

Mnogi ljudi su mislili da je ono što gledaju stvarno, a neki roditelji su rekli da nisu mogli da smire svoju decu nakon gledanja ovog filma.

BBC se postarao da "Ghostwatch" izgleda kao pravi televizijski izveštaj, posebnu ulogu su ovde imali poznati prezenteri vesti, koji su gledaoce vodili kroz sablasne pojave unutar jedne kuće.

Ovaj film je bio pravi pionir na polju horor filmova, a sedam godina kasnije se pojavila "Veštica iz Blera", prenosi San.

Mnogi su ovaj film okarakterisali kao strašan. Naime, tokom 90 minuta, gledaoci mogu da vide kako duh teroriše dom, a majka je rekla da više puta čuje čudne zvukove.

Na kraju programa, duh "Pipes" iz uklete kuće prelazi u studio gde je napao domaćina i zaposeo drugog, kako bi preuzeo kontrolu nad TV kanalom.

Ovaj film je naime označen kao glavni krivac za nekoliko slučajeva posttraumatskog poremećaja kod dece, kao i za tragičnu smrt jednog mladog čoveka.

Martin Denham (18), radnik u fabrici sa poteškoćama u učenju, počinio je samoubistvo samo pet dana nakon emitovanja "Ghostwatch-a" 1992. godine.

Njegova majka i očuh kažu da je Martin bio kao hipnotisan i opsednut ovih programom, a navodno je bio ubeđen i da se duhovi nalaze unutar njihove kuće.

Mladić je pre samoubistva ostavio poruku: "Ako duhovi zaista postoje, biću sa tobom uvek kao duh".

Zbog tvrdnji da je njihov sin zbog tog programa počinio samoubistvo, porodica se žalila Komisiji za radiodifuzne standarde.

U presudi je stajalo da je BBC dužan da nagovesti svojim gledaocima kada program nema veze sa stvarnim događajima.

- U "Ghostwatch-u" su namerno hteli da prikažu opasnost - stoji u saopštenju, prenosi San.

BBC se izvinio zbog ovog propusta i više nikada nisu emitovali film na televiziji, a DVD je izašao 2002. godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading