RAZREŠENA ENIGMA: Evo čemu služi mali džep na farmerkama

Autor: DDL, Republika

Razonoda

02.10.2020

13:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na mnogim modelima teksas farmerki, ali i na drugim pantalonama, postoji mali džep koji se nalazi unutar desnog velikog džepa sa prednje strane. Ali čemu on služi?

RepublikaFoto: pixabay.com
Farmerke (Ilustracija)

Stiv Džobs se našalio da je taj džep napravljen sa namerom da se u njemu nosi ajpod. Ali s obzirom na to da je džep na pantalonama nastao mnogo pre nego što se pojavio ajpod, pitanje čemu služi ovaj mali džep i dalje je ostalo bez odgovora.

Pravi odgovor na ovo pitanje znao je samo osnivač kompanije Levi Štraus. U njegovoj izjavi stoji da je džepić sa prednje strane napravljen krajem 19. veka i imao je određenu namenu. Tokom zlatne groznice kauboji su džepne satove nosili u prslucima i zbog toga su ih često gubili ili oštećivali.

Proizvođač najčuvenijih farmerki je tada došao na ideju da napravi džep koji će moći da sačuva ručne satove, pa je tako nastao mali džep koji se nalazi unutar velikog.

Ovo je bilo najbolje mesto na koje su kauboji mogli da stave svoj sat da se ne ošteti, da ga ne izgube a da im bude na dohvat ruke.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading