Mislili ste da znate sve o ženskom telu? Ove stvari su i za najveće poznavaoce lepšeg pola prava misterija

Autor: republika

Razonoda

27.09.2020

17:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li ste ovo znali o ženskom telu?

RepublikaFoto: pixabay.com

Možda zvuči neverovatno, ali i u 21. veku neki veruju da mogu otkriti je li žena devica ili nije, da tokom menstruacije nije moguće zatrudneti. Verujete li i vi u takve zablude?

Mislite da sve znate o ženama i njihovom telu? Razmislite još jednom! Neke stvari u koje verujete zapravo su zabluda. Vreme je da i to raskrinkamo!

Ženama je kvalitetan san važniji nego muškarcima

Žene koje zbog raznih razloga imaju nemirnu noć i loš san razdražljivije su, a u telu im se povećava nivo insulina pa je veća mogućnost za razne upalne procese. Veliko istraživanje otkrilo je i da žene koje noću spavaju manje od pet sati imaju dva puta veće šanse da pate od visokog krvnog pritiska. Kod muškaraca to nije uočeno. San za lepotu, ali i za zdravlje očito nije mit i žene bi o tome svakako trebale voditi računa ako žele dug, srećan i zdrav život.

Nemoguće je otkriti je li žena devica

Čak i korišćenjem najmodernije opreme, lekari ne mogu sto posto tačno utvrditi da li je žena devica, pokazalo je to nekoliko istraživanja. Iako se na prvi pogled možda čini jednostavnim, činjenica je da ni najvećim stručnjacima nije lako pogledati duboko i videti je li himen čitav ili ima rupu, posebno zato što u tom području ima mnogo rupa. Mnogi veruju i da žena tokom prvog seksa krvari, ali to ne mora biti slučaj kod svake žene. Najvažnije je znati da je svaka žena različita pa imaju i različite himene. Kod nekih je elastičan, a kod nekih nije.

Tokom menstruacije moguće je zatrudneti

Iako nije verovatno da će žena zatrudneti tokom menstruacije, trudnoća je čudesna pojava pa katkad ništa nije nemoguće. Kada sperma dospe u žensko telo, može se umiriti i čekati jajašce za oplodnju i do nedelju dana. Ovulacija može uslediti brzo nakon menstruacije, ali čak i tokom krvarenja što spermi daje veliku šansu za oplodnju, tvrde neki stručnjaci. Računanje plodnih i neplodnih dana stoga nije uvek pouzdana kontracepcija, a parovi koji je koriste neretko neplanirano postaju roditelji.

Libido ne nestaje s menopauzom

Žene u menopauzi mogu imati raznih tegoba, ali smanjeni libido ne mora nužno biti jedna od njih. Dakle, promena ne uključuje uvek i spavaću sobu. Neka su istraživanja pokazala da žene u pedesetima često imaju vrlo bogat seksualni život. Istina je da valunzi i razdražljivost mogu uticati na smanjenje seksualne želje, ali to je trenutno neraspoloženje, a ne trajno i ne obeležava celu menopauzu. Žene koje ulaze u menopauzu ne moraju stoga reći zbogom seksualnom životu. Naprotiv!

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading