Stiže jesenje ažuriranje za "Windows 10", "Microsoft" obećava nova poboljšanja za OVE funkcije

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

22.09.2020

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema tvrdnjama iz kompanije Microsoft, oktobarsko ažuriranje za operativni sistem Windows 10 korisnicima će doneti samo manje promene. Iz te kompanije uveravaju da će korisnici biti zadovoljni novim poboljšanjima za Start meni i drugim sitnicama.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Tim potezom se nastavlja tradicija u okviru koje jesenje ažuriranje obično donosi sitne izmene, dok se krupne stvari ostavljaju za sledeće proleće. Ovo je prva verzija koja stiže i sa preinstaliranim Edge pregledačem, a što je potez koji je već neko vreme predmet kritika, piše Tech Xplore.

Tu su i poboljšanja za Collections, pa će skrinšotovanje biti još jednostavnije, a tako sačuvane stranice će moći da se otpremaju i u Word ili Excel. Pored toga Edge ima i ugrađenu funkciju koja sprečava da se prati ponašanje korisnika, kao i za blokiranje sumnjivih programa.

Novo ažuriranje donosi i korisno poboljšanje za "Alt+Tab" funkciju, koja se tradicionalno koristi za prelaženje sa aplikacije na aplikaciju, a sada može da surfuje i kroz Edge tabove.

Start meni dobija estetska poboljšanja, dok njegova funkcionalnost u osnovi ostaje ista, ali bi čistiji izgled mogao da doprinese i boljoj efikasnosti, prenosi PC Press. Novi apdejt do korisnika stiže u oktobru, a nove "sitnice" će, kako se tvrdi, poboljšati korisničko iskustvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading