(FOTO) MISTERIJA OD KOJE ĆE VAS PROĆI JEZA: Ova knjiga je napisana na nepoznatom jeziku!

Autor: Republika

Razonoda

29.10.2017

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo je priča koje imaju moć da nas toliko opčine kao što to umeju nerešene misterije. Kodovi i delovi slagalice koji nedostaju nas ispunjavaju uzbuđenjem i intrigom. Šta su hteli da poruče tom kodiranom porukom? Kakve misterije kriju? Uprkos trudu brojnih istoričara i naučnika, ova misterija do danas nije rešena.

Vojnićev manuskript nazvan je po poljsko-američkom prodavcu antikviteta, Vilfridu Voniću koji ga je dobio 1912. godine.

Ovaj manuskript je detaljna knjiga od 240 strana sa misterioznim crtežima vrsta biljaka i događaja koji se ne poklapaju ni sa jednim poznatim, kao i tekstom na potpuno nepoznatom jeziku.

Originalni autor je nepoznat, ali se pretpostavlja da je knjiga napravljena negde u prvoj polovini 15. veka i da ga je napravio neki alhemičar ili možda srednjovekovni lekar, odnosno apotekar. Neki tvrde da se pojavljuju crteži vezani za astronomiju, čime se doprinosi mogućnosti da je ova knjiga vanzemaljskog porekla, piše Blic.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading