Krajnje je vreme da čovečanstvo sazna istinu! Američki naučnici došli do šokantnog otkrića: ZNA SE GDE ŽIVE VANZEMALJCI!

Autor: telegraf.rs, Republika

Razonoda

01.09.2020

20:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Naučnici iz Njujorka ne isključuju mogućnost da bi na zvezdama mogli da prežive ekstremni oblici života. Pojavila nova teorija po kojoj naučnici ukazuju da bi "ekstremni nuklearni oblici života" mogli da postoje unutar tih nebeskih tela.

Foto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Reč je stvorenjima ekstremofilima, odnosno organizmima koji mogu da prežive u ekstremnim uslovima, a tu spadaju i bakterije koje imaju sposobnost da se održe u toplim, hladnim, kiselim i ozračenim delovima univerzuma, navodi "Raša Tudej".

Luis Ankordokvi i Eugen Čudnovski sa Univerziteta u Njujorku otkrili su tezu da je u ovom slučaju reč o "nuklearnom životu", po kojoj se čestice formiraju zajedno kako bi formirale "kosmičke niti", koje su zapravo osnova nuklearnog života unutar samih zvezda koje osvetljavaju univerzum.

Ove "veze" ili kako ih naučnici još nazivaju "orglice", pandan su DNK i RNK lancima koji čine život na zemlji.

 

 

 

- Informacije koje se nalaze u DNK i RNK lancima čine mehanizam deobe ćelija, odnosno samorazmnožavanje - kaže Čudnovski.

Čovečanstvo tek treba da detektuje ove kosmičke niti, ali nova studija pretpostavlja da ove osnove života na zvezdama mogu da kreiraju dvodimenzionalne i trodimenzionalne strukture, na isti način kako atom kroz hemijske veze formira organske molekule.

Prema tvrdnjama ovih naučnika, oni smatraju da bi ova stvorenja mogla dovoljno dugo da podnesu ekstremne uslove u zvedama i da se razmnožavaju dok koriste fuzionu energiju i na taj način utiču na to da se ta nebeska tela polako "gase".

 

Komentari (0)

Loading