SITUACIJA NIJE SJAJNA: Epl će koristiti jeftinije delove za baterije

Autor: Republika, PC Press

Razonoda

24.08.2020

17:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka nas uzbudljiva jesen kada je u pitanju izlazak novih uređaja, konzola sledeće generacije, i najave velikih tehnoloških kompanija o raznim unapređenjima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Epl (Ilustracija)

Međutim, kada je u pitanju snabdevanje materijala i cene proizvoda, situacija nije sjajna, upravo zbog epidemije koja polako ostaje za nama. Apple je najavio da će koristiti pri izradi novog iPhone uređaja jeftinije delove za baterije, kako bi uštedeli i zadržali neke unapred definisane cene proizvoda.

Suočavajući se sa sve većim troškovima proizvodnje zbog uključivanja 5G hardvera u iPhone 12 seriju, ali i zbog epidemije Korona virusa, Apple pokušava da koristi jeftinije komponente u drugim delovima proizvoda, kako bi se zadržala neka osnovna cena. Veruje se da jedno od najvećih smanjenja troškova dolazi kada je u pitanju tehnologija baterija. Tu će Apple pokušati da napravi zaokret i uštedi dovoljno.

 

Smatra se da će sve ovo rezultirati jeftinijom pločom za baterije koja je u odnosu na deo na telefonu iPhone 11 i do 50%. Postoje naznake da će i baterija za AirPods treće generacije baterija biti jeftinija, slična onoj koja se koristi kod AirPods Pro slušalica. Očekuje se da se iPhone 12 pojavi na tržištu tokom oktobra.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading