SUPER TRIK! Produžite trajanje baterije vašeg mobilnog telefona: Dovoljno je da promenite samo JEDNU STVAR!

Autor:

Razonoda

23.08.2020

16:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Svi puno vremena provodimo uz mobilne telefone, što dovodi do preterane potrošnje njihovih baterija. Nakon nekog vremena ona oslabi, što ostavlja za posledicu sporo punjenje i brzo pražnjenje. Međutim, postoji način da produžimo njihov životni vek.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

- Život baterije uglavnom se sastoji od oko 500 punih ciklusa, odnosno oko godinu i po dana trajanja. Ciklus baterije se meri jednim punim punjenjem od 0 do 100. Dakle, što više punih ciklusa prođe vaš telefon, to ćete pre morati da ga promenite - tvrdi Liz Hamilton, direktorka Odeljenja za korisnike i kupce kompanije Mobile Klinik, koja se bavi popravkom mobilnih telefona.

Postoji jedan načina punjenja koji će bateriji vašeg telefona pomoći da traje duže, piše Reader's Digest.

Telefon treba puniti samo delimično, kako biste usporili pražnjenje. Idealno bi bilo da je uvek bude napunjena između 25 i 85 odsto, tvrdi Hamilton.

- Bateriji najviše šteti ako telefon napunite do kraja, odnosno do 100 odsto. Mnogi to rade, a da nisu ni svesni da je to loše po njihov uređaj. Takođe, treba paziti i da se baterija ne isprazni na nulu. Ako se baterija ipak napuni do kraja, potrebno je što pre izvući punjač iz struje.

Još jedan savet je da smanjite osvetljenje ekrana i isključite neke opcije koje ne koristite (lokacija, aplikacije, obaveštenja).

Ako vam je potrebno da telefon napunite što pre, poslušajte ovih nekoliko saveta:

- Punite ga isključivo punjačem uključenim u struju;

- Nemojte ga držati na jastuku ili krevetu;

- Uključite "airplane mode" (način rada u avionu).

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading