KELNER, DAJ NAM DVE STIDNE DLAKE! Veliki blam - nadenuli ime za PIVO, ali nisu gledali u rečnik

Autor: 021.rs, Republika

Razonoda

10.08.2020

12:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pivara u kanadskoj pokrajini Alberti izvinila se zbog naziva jednog od svojih novih piva koji u prevodu s maorskog jezika znači "stidne dlake", a ne "perje" kako su kreatori piva mislili, piše CBC.

RepublikaFoto: pixabay.com
Pivo (Ilustracija)

Pivara iz Alberte "Hells's Basement" pre dve godine u prodaju je pustila pivo pod nazivom "Huruhuru - Perje", a ime je dobilo po hmelju od kojeg je napravljeno.

 Poseban hmelj uzgaja se na Novom Zelandu, a pivo od takvog hmelja poznato je po laganoj teksturi i pomalo citrusnom ukusu, idealnom za letnje osveženje, pojasnili su iz pivare.

 
Međutim, početkom prošle nedelje jedan Maor, Te Hamua Nikora, uočio je grešku i na Fejsbuku pojasnio da se na jeziku kojim govori njegov starosedelački novozelandski narod reč "huruhuru" ne prevodi kao "perje", već kao "stidne dlake".

 

 
Dodao je da je pre puštanja piva u prodaju vlasnik pivare trebalo da konsultuje stručnjake za maorski kako bi se izbegla ovakva greška.
 
Vlasnik pivare Majk Patrikin za CBC je rekao da mu ni u kom slučaju nije bila namera da uvredi Maore ni njihovu kulturu i jezik, te da se "iskreno izvinjava svima koji su se osetili povređenima".
 
- Priznajemo da nam ovakva greška nije bila ni na kraj pameti i da bi savetovanje sa stručnjakom za maorski bilo mnogo korisnije od upotrebe Gugl prevodioca i ostalih internet rečnika - kazao je obećavši da će preimenovati pivo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading