Evo zašto Milka ne sme da bude ČETVRTASTA!

Autor: republika

Razonoda

31.07.2020

15:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Proizvođači dve najpopularnije nemačke čokolade “Milka” i “Riter Sport”, nakon deset godina završili su svoju svađu pred sudom, piše onlajn magazin “Jurop Tudej”.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sudski spor nije bio zbog toga koja je čokolada bolja, već koja ima pravo na četvrtasti oblik. Naime po nemackom zakonu proizvođač moze da zakonski zaštiti oblik, ali to ne znaci ništa za kvalitet.

“Proizvođac “Milke” tužio je drugog proizvodzaca kada je “Riter Sport” 1996 zastitio, patentirao, svoj klvadratni oblik.

A to je sadržano i u reklami četvrtaste čokolade: ”Kvadratna, praktična, ukusna”.

 


Cetvrtasti oblik ove čokolade je deo njene istorije sto se moze videti u muzeju proizvođaca gde stoji da je oblik čokolade “Riter Sport” rezultat ideje da se napravi čokolada “koja ce stati u džep jednog sportiste”, piše list.

Ni nakon 10 godina sud nije presudio ko ima pravo, vec su doneli solomonsku presudu po kojoj “oblik cokolade nije znak njenog kvaliteta”.

Odgovor su dali Nemci u anketi od kojih su 36 odsto potvrtdili da kada nisu raspolozeni pocaste se jednom “Milkom”, a “samo” 28 odsto pojede četvrtastu “Riter Sport”.

 


Mala razlika u procentima, ali u stvarnosti važna i velika budući da su Nemci veliki potrošači čokolada.

Godišnje jedan Nemac pojede 11 kilograma čokolade, pa svaki gram pridonosi ukupnoj dobiti.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading