MRAČNA TAJNA LEGIJINE RUŽE: Ulemek na vratu nosi tetovažu koja ima jezivo značenje

Autor: Republika

Razonoda

21.07.2020

09:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Postao je rekorder srpskog i evropskog pravosuđa - sa 160 godina robije. Dobio je kazne od po 40 godina za atentat na premijera Zorana Đinđića, zločine "zemunskog klana", trostruko ubistvo na Ibarskoj magistrali, ali i za smrt Ivana Stambolića i pokušaj likvidacije Vuka Draškovića u Budvi.

Milorad Ulemek Legija

U njegovom kraju kod hotela "Jugoslavija" opisivali su ga kao neupadljivog mladića.

Kasnije je taj mladić smeo sve, a svi su žmureli na njegove "incidente". Značajan momenat u njegovoj mladosti predstavlja upoznavanje sa Kristijanom Golubovićem.

- Kristijan je pokvario Milorada - ispričala je svojevremeno Legijina majka, koja je još tada pretpostavila da ovo druženje neće izaći na dobro.

Setila se još jedne stvari - uz Kristijana je počeo da se tetovira.

Milorad Ulemek Legija

Golubović je svojevremeno izjavio da se ne seća kada se tačno upoznao sa Legijom, mladićem u pank fazonu, koji nije voleo tuče. 

- Negde, 1984. ili, možda, 1985, rekao je.

Nakon pljačke radnje sa sportskom opremom, Milorad bežeći od policije kreće na sedam godina dugo putovanje, krajnja stanica - Francuska. Legijin cilj tada bio je da se priključi Legiji stranaca. 

Ubrzo je bela kapa legionara postala neodvojiva od Milorada. Zatim je usledio prvi petogodišnji ugovor, počele su obuke, rukovanje raznim oružjem i obuka za preživljavanje.

 

Легија! Posted by Ajmo on Понедељак, 15. јул 2013.

 

Tetovaža ruže

Tada se dogodila i čuvena ruža, tetovaža cveta iscrtanog na ruci i vratu. Kasnije je tetovaža ruže postala znak prepoznavanja njegovih saboraca, a pored ruže, Legija je istetovirao i još ponešto.

Tetovaže ruže imaju istoriju i nose dobar deo simbolike. U 16. veku tetovažu ruže su dobijali zatvorenici koji su bili osuđeni na smrt. Boja ruže ima svoje značenje. Pa tako crna ruža predstavlja - smrt

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading