SVEMIR JE TREBALO DA SE RASPADNE ČIM JE NASTAO: Ovo će vas šokirati!

Autor: Republika

Razonoda

24.10.2017

04:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema svim proračunima, svemir je trebalo da nestane istog trenutka kada je i stvoren, ali se to nije desilo, a razlog za to još nije poznat naučnicima.

RepublikaFoto: pixabay.com
Svemir uopšte ne bi trebalo da postoji

Na početku svega, prema standardnom modelu, postojale su jednake količine materije i antimaterije. Da su se ravnomerno poništavale, kako je i očekivano, ništa više ne bi postojalo. 

Istraživači već godinama pokušavaju da pronađu neko objašnjenje zbog kog svemir i mi u njemu, još postoji, ali bez uspeha. 


- Prema svim dosadašnjim merenjima, postoji simetrija između materije i antimaterije u pogledu mase, naelektrisanja i drugih faktora, što znači da svemir uopšte ne bi trebalo da postoji - kaže Kristijan Smora, autor nove studije sprovedene u CERN-u, piše B92.

- Neke razlike između materije i antimaterije moraju da postoje, ali mi ne možemo da ih nađemo. 

Jedno objašnjenje bilo je da antimaterija i materija imaju drugačiji magnetizam, ali je novo istraživanje pokazalo da su identične čak i u tom pogledu. 

Nova studija predvođena dr Smorom, merila je antiprotone i pokazala da su potpuno identični protonima. 

Istraživači se nadaju da će sada moći da ispitaju njihova svojstva još detaljnije, zahvaljujući novim metodama, a neki se već poigravaju sa vrlo zanimljivim idejama - šta ako antimaterija ima "naopaku" gravitaciju?

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading