Ilon Mask izneo obećavajuće informacije: Veoma smo blizu tehnologije koja omogućava kretanje vozila BEZ VOZAČA

Autor: Tanjug, Republika

Razonoda

09.07.2020

09:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlasnik američkog prozvođača električnih automobila "Tesla" Ilon Mask izjavio je danas da je njegova kompanija veoma blizu usvajanja petog nivoa tehnologije autonomne vožnje, koja vozilima omogućava da se kreću bez ikakvog učešća vozača.

Ilon Mask

- Izuzetno sam uveren da će peti nivo, odnosno suštinski potpuna autonomija, postati stvarnost, i mislim da će se to dogoditi veoma brzo - izjavio je Mask putem video poruke na otvaranju ovogodišnje Svetske konferencije o veštačkoj inteligenciji u Šangaju.

- I dalje sam uveren da ćemo osnovne funkcije za peti nivo autonomije kompletirati ove godine - rekao je Mask, a prenosi Rojters.

Međutim, predstavnici automobilske industrije istakli su da će za dostizanje potpune spremnosti tehnologije autonomne vožnje za upotrebu, kao i punog poverenja javnosti u nju, biti potrebno vreme, navodi agencija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading