Vo imja Oca i Sina: Sveštenik ukrao auto jer mu je ĐAVO tako rekao

Autor: opusteno.rs, republika.rs

Razonoda

07.07.2020

11:25

Sveštenik jedne hrišćanske crkve u Nigeriji uhapšen je zbog krađe džipa sa placa za prodaju polovnih automobila, nakon čega je prodao vozilo za pola cene.

unsplash.com/pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sveštenika Džeremaja Ehindero je pastor crkve Isusa Čudotvorca u Nigeriji. On je nedavno posetio jednu radnju za prodaju polovnih automobila u želji da kupi Tojotu Hajlender, koju će koristiti za potrebe crkvenog posla.

Nakon što je dogovorio finalnu cenu za vozilo u iznosu od tri hiljade dolara, sveštenik je insistirao da vozilo odveze na probnu vožnju pre nego što prodavcu uruči novac. Inače je potpuno normalna pojava da kupci odvezu automobile na test vožnju, pa je tako bilo i ovoga puta, pa prodavci nisu imali nikakve sumnje kada su Ehinderu uručili ključeve džipa.

Sveštenik se odvezao u nepoznatom pravcu i nije se pojavio na placu za prodaju automobila više od 24 časa. Zbog toga su vlasnici automobila bili prinuđeni da pozovu policiju i prijave krađu.

Federalna jedinica za sprečavanje krađe pojavila se na vratima parohije Isusa Čudotvorca, gde su zatekli sveštenika sa još trojicom prijatelja, koji su rekli da su džip prodali za 1.650 dolara.

printscreen/youtube.com/Automann-TV
Foto: Ilustracija

Na pitanje zašto je ukrao automobil, sveštenik se pravdao da ga je đavo prisilio na ovaj potez i da su donacije ljudi u njegovoj crkvi veoma male, pa je morao da ukrade vozilo.

Odlučio sam da ukradem džip i da ga prodam da bih mogao da vratim novčani dug banci, od koje sam uzeo novac za potrebe rada crkve. Bio sam prinuđen na ovaj potez, jer poslednja tri meseca donacije crkvi su veoma niske, pravdao se sveštenik.

On tvrdi da mu se, kada ga je banka počela pritiskati da vrati novac, tada sam đavo javio i rekao mu da ukrade vozilo koje će prodati i iskorisiti novac za vraćanje duga.

Sam đavo mi je rekao da ukradem vozilo. Morao sam poslušati. Sada se kajem zbog svega, rekao je ovaj sveštenik.

On je uhapšen odmah nakon dolaska policije, kao i Latif Ojetunde, koji je navodno kupio džip od sveštenika. Među privedenima su bili i Džamiu Abiodun i Lukman Mojojesa, koji su navodno upoznali sveštenika sa kupcem džipa.

Ipak, Ojetunde tvrdi da nije znao da je vozilo ukradeno, da je verovao Ehinderu jer je u pitanju sveštenik.

Da sam znao da je ovaj džip ukraden, nikada ga ne bih kupio, rekao je Ojetunde nakon hapšenja.

Komentari (0)

Loading