Jezero u srcu Kopaonika krije jezivu legendu, nastalo je na UŽASAN način

Autor: Srebia.com

Razonoda

06.07.2020

15:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Semeteško jezero se nalazi na zapadnoj strani Kopaonika, u ataru sela Semeteš, na 200 metara od Nacionalnog parka Kopaonik. Jezero je široko oko 80 metara i geolozi tvrde da je nastalo pre više miliona godina od lednika.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Jedna od najvećih misterija koja se vezuje za nesvakidašnje jezero u srcu Kopaonika, svakako je ona o njegovom nastanku. O tome naučnici imaju svoje, a meštani svoje pretpostavke. Ipak, pažnju su nam privukle dve zanimljive legende kojima se objašnjava nastanak ovog čuda prirode.

Prva govori o popu koji je želeo da obavi vršidbu na Svetog Ćirila, iako su ga meštani upozorili da tada to ne treba raditi. On je započeo posao, zemlja se otvorila, progutala njega i konje, a zatim je iskuljala voda od koje se formiralo jezero čija površina stalno treperi.

Druga pripoveda o vilama koje su se nekada ovde okupljale ali i jezivim glasovima misteriozne vodene nemani koja noću prestrašuje slučajne prolaznike.

Zbog toga, čim bi se smrklo, svi bi odlazili svojim kućama i dobro zaključavali vrata i prozore strepeći od nemani. Ipak, meštani tvrde da su se oslobodili straha i da se čudnih zvukova više ne pribojavaju.

I mi smatramo da razloga za strah zaista nema. U selu Semeteš će vas dočekati ljubazni domaćini, prelepa priroda i jezero koje vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading