Vaš mobilni telefon se puni sporo kao puž? Ovo su mogući uzroci, ali i rešenja!

Autor:

Razonoda

06.07.2020

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Često se dešava da imamo problema sa punjenjem telefona, razlozi za to mogu biti različiti. Mi vam donosimo neke moguće uzroke ovog problema, ali i kako da ih uspešno rešite.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Odustanite od bežičnog punjenja

Bežično punjenje je često veoma zgodno, ali bar još neko vrijeme neće biti ni pouzdano a ni brzo kao žično, zato što su bežični punjači u pravilu znatno slabiji. Zato, ako vam se žuri, uvek je bolje da koristite žični punjač.

Možda je problem sa kablom

Upravo je kabl "najslabija karika" kada je u pitanje sistem za punjenje vašeg mobilnog telefona. Čak i ako na njemu nema vidljivih oštećenja, to ne znači da ih nema uopšte. Ponekad, upravo oštećenja na kablu mogu da utiču na protok struje.

Najlakše ćete ovo proveriti tako što ćete da upotrebite neki drugi kabl. Ne morate odmah da ga kupite, ali pozajmite od nekoga, pa ako se punjenje odjednom ubrza - stvari su jasne, prenosi tPortal.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Koristite utičnicu, a ne računar

Kad god je to moguće, pametni telefon i druge elektronske uređaje punite spajanjem direktno na utičnicu. To je bez premca najbrži način punjenja. Čak i slabiji adapteri obaviće posao brže nego računari.

Da li je vaš adapter slab?

Stariji i jeftiniji adapteri vrlo su često i slabiji, što znači da će sporije da pune vaš uređaj. Ako vam to smeta, nabavite noviji i/ili jači.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Možda je telefon preopterećen

Najbrže ćete napuniti telefon dok je potpuno isključen. Sve dok je uključen, deo električne energije biva potrošen na to da bi radio, što smanjuje kapacitet raspoloživ za punjenje. Ako ne možete ili ne želite da isključite svoj telefon, ostavite ga bar na miru dok se puni. Uključeni ekran jedan je od najvećih potrošača energije.

Proverite konektor telefona

Malo je verovatno, ali ne i nemoguće, da se u konektoru za punjenje nakupila prašina, ili da je pretrpeo neka veća oštećenja. Pomoću baterijske lampe proverite da li je to slučaj. Možete da upotebite čačkalicu (ali nežno i oprezno) i kompresor kako biste ga očistili.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Pera

07.07.2020 08:53

Ko smišlja naslove? Neka neka osoba koja ima Iq veliki kao visina stikikli! Isto kao za brckanje noge u bazenu! Nekada u novinama radili novinari a sada rade susteri!