Mračne tajne najpoznatijeg komičara: Čarli Čaplin je ženio devojčice, bio se*sualni zavisnik, ali to nije sve!

Autor: alo.rs, Republika

Razonoda

04.07.2020

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim što je Čarli Čaplin tokom života imao brojne afere, bio je i četiri puta u braku te je imao jedanaestero dece. Njegove supruge bile su i po 30 godina mlađe od njega, zbog čega je bio kritikovan u javnosti.

Foto: youtube.com/Charlie Chaplin
Čarli Čaplin

Sa Ednom Purviance koja je glumila u njegovim filmovima bio je u vezi dve godine. Nakon nje, Čaplin se zaljubio u dečiju glumicu Mildred Haris, koju je i oženio, jer je mislio da je trudna. Ona je imala samo 16 godina. Iako se prva trudnoća pokazala lažnom, Mildred mu je kasnije ipak rodila sina Normana Spensera Čaplina, koji je umro kao dete.

Brak je propao nakon dve godine, jer je Čaplin tvrdio da je Mildred imala lezbejsku aferu s glumicom Alom Nazimovom. Ona je pak rekla da je on seksualni zavisnik.

Nije dugo trebalo da se umetnik ponovno zaljubi. Zaprosio je poljsku glumicu Polu Negri, ali do braka nikad nije došlo. Par je često prekidao te se javno mirio. Navodno je s njom bio samo zbog publiciteta, jer je sve svoje druge veze pokušavao sakriti.

Posle bezbroj veza i niza problema, Čaplin je sreću našao s Unom Onil, kćerkom pisca Eugena Onila. Venčali su se 1943. godine. Čaplin je imao 54, a ona 18 godina. Njen otac brak nije odobrio te je prekinuo sve kontakte s njom.

Foto: youtube.com/Paul Mina Storm
Imao 11 dece

Par je bio u dugom braku u kojem su dobili osmoro dece: sinove Kristofera, Eugena i Majkla Čaplina te kćerke Đeraldine, Džozefine, Džejn, Viktoriju i Anete-Emili.

Ona je nadživela Čaplina za 14 godina, ali su joj poslednje godine bile nesrećne, jer ju je tuga zbog njegove smrti odvela prema alkoholizmu. Umrla je od raka pankreasa 1991. godine. U Čaplinovu zadnju suprugu bio je zaljubljen i pisac J. D. Selindžer, koji je bio toliko zgrožen njenim izborom da joj je poslao vulgarno pismo o tome kako će izgledati "degutantna prva bračna noć između nje i Čaplina".

Od njihove dece najpoznatija je glumica Đeraldine Čaplin. Ona je pre dve godine ispričala kako se detinjstva baš dobro i ne seća.

- Nemam puno sećanja, valjda zato što je prošlo već mnogo godina, ali verujem da sam imala srećno detinjstvo – rekla je ona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading