(VIDEO) UBIJAO ZATO ŠTO MU SE SVIDELO: Evo ko je bio prvi SERIJSKI UBICA!

Autor: Sputnjik, Republika

Razonoda

03.07.2020

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada zaronimo u duboku reku istorije, pronaći ćemo mnogo krvavih obračuna, ubistava i previranja. Međutim, za mnoge stvari se postavlja čuveno pitanje - ko je bio prvi. Ovo je bio prvi serijski ubica, ili je bar tako ostao upisan.

RepublikaFoto: youtube.com/Between Monsters And Men
Liu Pengli

Poticao je iz dinastije Han, a postao je princ od Džidonga, na severoistoku Kine, za vreme vladavine svog strica, cara Džinga od Hana. U njegovim pohodima često su ga pratili sluge i robovi, a obično je pustošio domove pod maskom pljačkanja.

S obzirom na to da je bio princ, veliki znak pitanja stoji pored toga zbog čega bi mu uopšte bilo potrebno da pljačka. Odgovor je, zapravo, jednostavan - Liu Pengli ubijao je ljude samo zato što mu se to sviđalo.

Vladavina njegovog terora trajala je od 144. do 116. godine pre nove ere, a istoričar Sima Ćan napisao je da su se stanovnici okolnih mesta su se toliko plašili, da ne bi izlazili iz kuće kada Sunce zađe.

Na kraju, sin jedne od žrtava optužio je Penglija za ubistvo, i on je proglašen krivim za više od 100 ovakvih zločina. Sudilo mu se, i mada su zvaničnici želeli da bude pogubljen, car Džing nije želeo da osudi svog bratanca na smrt.

Umesto toga, Pengliju su oduzeti svi činovi i sva vlast koje je imao. Izgubio je i zemlju, a proteran je u Šangjong, gde je živeo kao običan građanin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading