OTKRIVAMO MISTERIJU BROJA 33: Nećete verovati koliko je on značajan za čitavo čovečanstvo

Autor:

Razonoda

27.06.2020

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Broj 33 pojavljuje se tokom čitave istorije i vezan je za mnoge značajne događaje. Okultna društva, tajne organizacije i religije ovom broju pripisuju mistično i moćno značenje.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

33 godine je imao Isus kada je razapet, 33. stepen je najviši majstorski red kod Masona, u numerologiji - 33 je jedan od najmoćnijih brojeva koji je povezan sa duhovnim usavršavanjem, a duž 33. paralele na globusu, ili blizu nje, desili su se mnogi značajni događaji koji su obeležili našu civilizaciju. Neki kažu da je ovo samo niz slučajnosti, drugi pak tvrde da toliko slučajnih pojava na jednom mestu govori o tome da iza svega stoji nešto mnogo više.

33. paralela na geografskoj karti obuhvata centralni deo Severne Amerike, severnu Afriku, centralni deo Azije i Japana.

Severna Amerika

Oko ove paralele gravitiraju gradovi Feniks, Los Anđeles i Dalas. 13. marta 1997. godine veliki broj građana Feniksa prijavio je viđenje misterioznih svetlećih objekata na nebu. Nakon više od dve decenije, ovaj događaj je u istoriji zabeležen kao najmasovnije prijaviljavnje neidentifikovanih letećih objekata.

RepublikaFoto: pixabay.com
Džon Kenedi ubijen je na 33. paraleli

U Dalasu je 22. novembra 1963. godine ubijen američki predsednik Džon Kenedi. Njegov brat Robert, ubijen je takođe u blizini paralele 33 1968. godine u hotelu "Ambasador" u Los Anđelesu.

Ovde se niz slučajnosti ne završava. U gradu Alamogordo je sproveden "Triniti" test i izvršena prva eksplozija nuklearne bombe.

Pored ovih istorijskih događaja, istraživačima je naročitu pažnju privukla činjenica da se na ovoj geografskoj dužini nalazi i "Bermudski trougao" koji se još naziva i "đavolji trougao", a koji je povezan sa brojnim misterioznim nestankom aviona i brodova.

Sve vesti iz rubrike zanimljivosti možete pročitati ovde.

Afrika

U čuvenom gradu Kazablanki nalazi se velika šestougaona piramida i to baš na 33. stepenu. Daljim kretanjem na istok nalazi se i kompleks piramida u Gizi.

RepublikaFoto: pixabay.com
Piramide u Gizi nalaze se na 33 stepenu

Piramide su drevne građevine kojima mnogi pripisuju misteriozna svojstva. Od toga da su ih gradili drevni vanzemaljci, do verovanja da ovi objekti predstavljaju duhovne građevine u kojima se akumulira kosmička energija.

Azija

Na ovoj geografskoj dužini nalazi se mesto koje je značajno za čitavo čovečanstvo. Na ušću reke Tigar i Eufrat začeta je prva civilizacija, a tu se nalaze i najstariji gradovi Jerusalim i Damask, koji su bitni za dve najveće svetske religije, hrišćanstvo i islam.

Ovaj broj pojavljuje se mnogo puta i u Bibliji. Već je spomenuto da je Isus Hrist razapet u 33. godini, a veruje se da se taj događaj odigrao 3. aprila 33. godine. Takođe, kralj David je prema najsvetijoj knjigi hrišćana Jerusalimom vladao 33 godine, a Jakov je imao 33 dece.

RepublikaFoto: pixabay.com
Hrist je u vreme raspeća imao 33. godine

Dalje na istoku, u Kini, u provinciji Šensi nalazi se bela piramida za koju arheolozi smatraju da je istovremena objektima u Gizi. Na ovom arheološkom nalazištu pronađeni su i slavni "Ratnici iz Terakote".

Kineski zid jednim svojim delom zahvata 33. paralelu, a uz obalu Japana nalazi se "Zmajev trougao", za koji su takođe vezani brojni nestanci brodova i aviona kao i u slučaju "Bermudskog trougla".

RepublikaFoto: youtube.com/
33. predsednik SAD je naredio bacanje nuklearne bombe

Na kraju ovog zanimljivog putovanja stižemo u Japan gde se nalaze gradovi Hirošima i Nagasaki. Na ova dva mesta prvi i jedini put u istoriji je bačena nuklearna bomba, a činjenica da je tu vojnu operaciju naredio 33. američki predsednik Frenklin Rusvelt, može biti dodatni argument da se u svetu ništa ne događa slučajno.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading