Kanadski naučnici otkrili abnormalno ponašanje koronavirusa

Autor:

Razonoda

19.06.2020

06:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraživači iz Ontaria u svojoj najnovijoj studiji otkrili su da sve veći broj mladih ljudi oboleva od KOVID-19. Iako je do sada koronavirus najviše napadao osobe starije dobi, sada i oni koji imaju manje od 20 godina spadaju u rizičnu grupu.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ed Mekbin, profesor na Univerzitetu Guelf, koji je vodio ovu studiju, kaže da je iznenađen rezultatima istraživanja jer su u Kanadi škole zatvorene i ne planira se njihovo ponovono otvaranje do septembra. Ipak, i pored preventivnih mera, broj obolelih među mladima rapidno raste.

- Ovo je vrlo iznenađujuće - postoji značajan rast obolelih. Za sada, mladi nisu obolelei u velikom broju ali stopa po kojoj dobijaju simptome KOVID-19 rapidno raste - rekao je Mekbin za SiBiEs njuz.

- Ovo je vrlo neobično, pogotvo jer su škole zatvorene - zabrinuto je dodao profesor komentarišući rezultate istraživanja.

Za sada nisu poznati definitivni uzroci ove pojave, ali se sumnja na to da su tinejdžeri i mladići frustrirani zbog karantina i da upravo zbog toga krše mere prevencije stupajući u "nebezbedne" odnose i okupljajući se u grupama.

Naredna istraživanja bi trebala da odgonetnu misteriju da li je povećan broj zaraženih posledica  kršenja mera prevencije ili je virus mutirao u soj koji napada mlade.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading