Od ponedeljka može da se uđe u Crnu Goru?

Autor: Nova.rs, Republika

Razonoda

17.06.2020

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi su u iščekivanju jer žele da odu u Crnu Goru, što turistički, što zbog posla, a mnogima porodice žive tamo i nisu ih videli mesecima.

RepublikaFoto: Republika
Budva/Ilustracija

Građani Srbije u Crnu Goru moći će da uđu bez karantina i testa najverovatnije već od ponedeljka, najavio je ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović.

- Imamo informacije da će u petak Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) dati preporuku da se granica Crne Gore otvori za sve građane koji dolaze iz Srbije, a od ponedeljka ćemo, nadam se, uspostaviti normalno kretanje između dve zemlje - kazao je za Nova.rs Božović.


- Svakog petka zaseda NKT i donosi preporuke o relaksaciji mera protiv širenja koronavirusa. Ovog petka, imamo informaciju da će konačno popustiti mere i prema Srbiji, odnosno da će dati preporuku da se otvori granica za sve građane koji iz Srbije dolaze u Crnu Goru, a da pritom ne idu u karantin čim pređu granicu. Ova odluka, kako očekujemo, biće sprovedena u ponedeljak - kazao je Božović.

On naglašava da je ambasada Srbije u Crnoj Gori od proglašenja pandemije i zatvaranja granica pod velikim pritiskom.

Mnogi su u iščekivanju jer žele da odu u Crnu Goru, što turistički, što zbog posla, a mnogima porodice žive tamo i nisu ih videli mesecima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading