PRESKAČETE MORE OVE GODINE?! Imamo rešenje: Posetite ove plaže u Srbiji i nećete se pokajati!

Autor:

Razonoda

15.06.2020

09:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ukoliko spadate u grupu onih koji bi iz bezbednosnih razloga ove godine da preskoče odlazak na more, nećete biti jedini. I nemojte očajavati, biće mora opet, a dotle pogledajte naš predlog mesta sa divnim plažama koje mogu da vam pruže utočište bar za neki vikend. Odlikuje ih čista voda, raznovrsni sadržaj i skoro da je sve isto kao na moru osim što nema slane vode.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Foto: Ilustracija

Ako ste odlučili da ove godine ne letujete u inostranstvu, a nedostaje vam more, predstavljamo vam naša izletišta sa divnim plažama na kojima možete da provedete tople letnje dane i uživate sa društvom ili porodicom.

Jezera Bele Crkve

Brojna jezera Bele Crkve nastala su iskopavanjem šljunka, pa je voda u njima prozirno zelena, a plaže šljunčane.

Tu su Glavno, Šaransko, Vračevgajsko i Šljunkara jezero. Na Glavnom jezeru plaža je delom betonirana, dok je na ostalima potpuno prirodna. Glavno jezero je najuređenije i ima najviše sadržaja.

 

Zaovinsko jezero

Ovo veštačko jezero na planini Tari poznato je po izuzetno čistoj vodi. Sastoji se od nekoliko vodenih delova. Na velikom jezeru u Zaovinama najbolje mesto za kupanje je kod brane Lazići. Plaža nije uređena i od nivoa jezera zavisi i veličina plaže. I u malom jezeru Spajići, koje se nalazi ispod velikog jezera, može se kupati. Voda je dosta hladnija, ali kada letnje temperature pređu 30 stepeni, idealna. Nedaleko je Lipovica, sa hladnijom vodom, ali može se i samo uživati u hladu borova.

RepublikaFoto: facebook.com/Drina Info Portal
Zaovinsko jezero

 

Bela stena

Za ovu plažu kažu da je najbolja peščana plaža na Dunavu. Nalazi se na špicu ostrva Forkontumac, pored Ade Čakljanac. Plaža je poprilično velika, ima sitni beli pesak, čista je i uredna. Na prvom delu nema hladovine, ali je ostatak plaže, pa i ostrva, pod debelom hladovinom. Ispred plaže ulaz u vodu je postepen, ali treba paziti jer se u dubljoj vodi ne vidi tačno gde je kraj plićaka, a reka brzo ponese nizvodno. Tu su i dva restorana, za one koji vole mali predah od sunca.

RepublikaFoto: google.rs/maps
Bela Stena

Borko jezero

Jedno od najlepših veštačkih jezera u Srbiji nalazi se kod Bora, u podnožju planine Crni Vrh. Ima čistu, bistru, prozirnu planinsku vodu, koja leti privlači turiste na kupanje. Na obali jezera izgrađene su četiri velike plaže i nekoliko manjih. Najposećenije su Glavna plaža, Tropski bar, Savača, i plaža u kampu. Najinteresantniji sadržaji na vodi uglavnom su na Glavnoj plaži, dok plažu Tropski bar najčešće posećuju turisti mlađih generacija. Kupači na glavnoj plaži u toku cele sezone su pod nadzorom spasilaca.

Zlatarko jezero

Poznato i kao Kokin Brod, ovo jezero u dolini reke Uvac leti je omiljeno izletište turistima, koji se najčešće sunčaju na pontonskoj plaži i plivaju u čistoj i bistroj vodi. Osim te plaže, ostale su neuređene, ali je kupanje dozvoljeno, pa to mami istinske zaljubljenike u prirodu. Jezero napajaju potoci i izvori, pa temperatura vode ne prelazi 21 °C, što je pravo osveženje u vrelim danima.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Zlatarsko jezero

Srebrno jezero

Ovo veštačko jezero nalazi se na desnoj obali Dunava. Voda na jezeru je čista i bistra i leti pruža pravo utočište od vrelog betona i asfalta. Jedan deo plaže je uređen, prekriven šljunkom i dodatno podeljen na dva dela. Prvi deo je prazan i tu možete slobodno staviti svoje peškire. Drugi deo je u sklopu kafića i tu se iznajmljuju ležaljke i suncobran. Ako ste ljubitelj prirodne hladovine, možete naći svoj kutak u produžetku plaže na travi, ispod krošnje nekog drveta. Voda je plitka i dubina se postepeno povećava, pa se mogu kupati i mala deca.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading