Skoro 20 godina kasnije svi šeruju sliku udžbenika iz biologije, razlog za to je urnebesan!

Autor: magazin.novosti.rs

Razonoda

14.06.2020

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Društvenim mrežama kruži slika srpskog udžbenika iz biologije koji je izdavan u periodu od 1991. do 2003. godine. Svi su se pitali zašto sada, skoro 20 godina kasnije, ljudi šeruju fotografiju ovog udžbenika.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Foto: Ilustracija

Razlog za to je zapravo fotografija koja se nalazi na korici udžbenika, a na kojoj su Nikolas Kejdž i Holi Hanter sa bebom. To je takođe naslovna fotografija filma Raising Arizona koji je priča o neobičnom bračnom paru, bivšem zatvoreniku Haju (Nikolas Kejdž) i bivšoj policajki Ed (Holi Hanter) koji žele dete, ali ga ne mogu dobiti prirodnim putem. Sreća im se nasmeši nakon što se lokalni tajkun pojavi na televiziji s petoro novorođenčadi šaleći se kako ih "ima previše da bi se za sve brinuo". Videvši to kao "znak" i priliku da vrate prirodnu ravnotežu, Haj i Ed ukradu jednu od beba i počnu se brinuti o njoj.

Na prvi pogled, stvara se optički privid da Nikolas drži pištolj uperen u bebu.

Ipak, ukoliko bolje pogledate fotografiju ili je "zumirate", videćete da se on drži za opasač i da nema nikakvog pištolj.

Upravo ova optička varka je izazvala gomilu negativnih komentara na mrežama, a bilo je i zanimljivih poput: "Tek posle ove reklame na našem udžbeniku je Nikolas postao poznat".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading