ZABAVA ZA SVA VREMENA: Mnoge generacije su koristile OVE igračke, a deca ih i dan danas vole!

Autor:

Razonoda

13.06.2020

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos naporima da deci priuštimo samo najbolje, najskuplje i najnovije igračke, oni ipak završe igrajući se sa igračkama koje nikada ne izlaze iz mode. Možda je vreme da razmislimo šta naša deca žele pre nego što potrošimo celo bogatstvo na nove igračke, koje će vrlo brzo završiti u zabačenom kutku doma. Srpski telegraf otkriva pet ultimativnih igračaka koje donose deci neopisivu sreću, bez obzira na to u kom vremenu odrastaju.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ove igračke su omiljene svakom detetu, a uz to su prikladne za svaki budžet i garantuju vam sate zabave, bilo u igri na otvorenom ili u kući.

Štap

Nešto sa čim se igrao vaš deda, otac, a verovatno i vi sami. Običan drveni štap. Mogućnosti igranja sa štapom su neograničene, od kopanja rupa, mačevanja, pretvaranja da ste stari... Štapovi su dostupni u raznim oblicima i veličinama, pa možete napraviti celu kolekciju. Možete ih vrlo lako unaprediti brušenjem, poliranjem ili bojanjem. Kada vam više nisu potrebni, možete ih bez brige odložiti u prirodu jer su potpuno biorazgradivi. Naravno, morate biti i oprezni.

Kartonska kutija

Visoko na listi najboljih igračaka svih vremena nalazi se obična kartonska kutija. Njih takođe ima različitih, u mnogo oblika i veličina, a posebno su cenjeni veći modeli, koji mogu poslužiti kao kućice za decu. Možete ih koristiti kao nameštaj za igranje, kostim za robote, bubnjeve i slično. Manje kutije mogu poslužiti i kao posebna skrovišta za blago ili vredan plastični nakit. Veća kutija može poslužiti kao brod, a štap kao veslo. Možete ih koristiti kao vremensku mašinu ili posebnu vrstu vozila.

Kanap

Svakako budite oprezni jer kanap nije primeren za mlađu decu, pa pripazite da ga dete ne stavlja oko vrata. No kad se koristi na odgovarajući način, kanap je vrlo zabavna igračka koju deca obožavaju. A primena je vrlo raznolika. Može biti povodac za plišane kućne ljubimce, možete njime zavezati mlađu braću i sestre za stolicu, možete ga staviti na glavu kao kosu i slično. Ako imate štap, možete napraviti pecaljku. Od dve limenke i kanapa možete napraviti telefon. Elastični kanapi se koriste za igre kao što je jo-jo. Deblji kanapi mogu poslužiti za penjanje na stablo ili za preskakanje.

Kartonska tuba

Obična kartonska tuba poput one koja dolazi u paketu s WC-papirom ili kuhinjskim ubrusima ultimativna je igračka za decu. Od dve kratke tube, zalepljene jedna pored druge, vrlo lako možete napraviti dvogled. Uske i dugačke tube od papira mogu se koristiti kao mačevi.

Blato

Svi smo se kao mali igrali u blatu. Ovo je igračka koja je oduvek postojala i uvek će postojati. Iako moramo prati kompletnu garderobu, blato je vrlo korisno za decu iz nekoliko razloga. Dokazano je da deca koja se igraju u blatu imaju bolji imunitet. Mogu se kopati rupe, praviti kule ili pite, a blato je vrlo dobra podloga i za igru autićima ili za jednostavno skakanje i valjanje. Naravno, blato je igračka kojoj nije mesto u kući. I ne zaboravite, kad skačete po blatnim lokvicama, morate imati čizme!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading