ŠOK! Ministarka popila otkaz zbog lizanja

Autor:

Razonoda

12.06.2020

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka Madagaskara zadužena za obrazovanje Rijasoa Andriamanaa smenjena nakon što je najavila plan kupovine lizalica.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ništa tu ne bi bilo čudno da vrednost tih naručenih lizalica je viša od dva miliona američkiih dolara.

Ministarka Rijasoa je lizalice navodno, namenila deci kako bi se ublažio gorak ukus biljnog čaja za koji predsednik Madagaskara Andry Rajoelina tvrdi da je lek za koronavirus?!

Radi se o biljnom toniku Covid-Organics koji već uvoze neke afričke zemlje uprkos tome što je Svetska zdravstvena organizacija saopštila da dokazani i medicinski ispitani lek još uvek ne postoji.

Nacionalna medicinska akademija na Madagaskaru također sumnja u efikasnost tonika te navodi da bi mogao napraviti štetu u ljudskom organizmu.

Ipak, predsednik Rajoelina je odbacio kritike rekavši da su one dokaz lošeg stava Zapada prema Africi.

- Da je neka evropska zemlja otkrila ovaj lek, da li bi bilo toliko sumnje? Mislim da ne bi - rekao je on za France 24.

Na Madagaskaru je registrovano gotovo 1.000 slučajeva zaraze korona virusom, kao i sedam smrtnih slučajeva. Uveden je karantin, ali je predsednik kritikovan zbog svoje reakcije na pandemiju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading