Ne služe za proricanje: Linije na dlanovima imaju veoma važnu funkciju

Autor:

Razonoda

11.06.2020

06:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kada se govori o linijama koje presecaju naše dlanove uglavnom se pomisli na hiromantiju i proricanje sudbine. Ali, ove linije ipak imaju

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ruke su deo tela koji najviše koristimo tokom različitih aktivnosti u toku dana. S obzirom da te aktivnosti zahtevaju različite položaje ruke, ove linije koje presecaju kožu omogućavaju da se šake prilagode kompleksnim i zahtevnim položajima. 

Ove linie, zvane još i nabori i brazde, pomažu koži da se raširi i opet skupi u zavisnosti od toga šta sa rukama radimo te dele dlan na tzv. delove za savijanje. Linije na dlanu pomažu koži da se savije preko dlana kada promenimo njegov oblik, recimo kada ruku skupimo u šaku ili kada savijemo ruke. Drugim rečima, kada ne bismo imali te linije, koža sa dlanova bi visila.

Pogledajte pažljivo dlan svoje ruke i primetićete da je svaka linija na mestu gde se dlan savija. Isto vredi i za linije na laktovima, kolenima, zglobovima itd. Ove linije nastaju dok smo još u trbuhu i to u 12. nedelji, i služe da se tokom trudnože ustanovi da li beba ima neke eventualne poremećaje.

Većina ljudi ima tri glavne linije na dlanu, a neki imaju samo jednu što može upućivati na abnormalni razvoj bebe u utrobi, odnosno Daunov sindrom, fetalni alkoholni sindrom ili druge genetske poremećaje. Međutim, doktori u obzir uzimaju još neke faktore pre nego što uspostave konačnu dijagnozu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading