Da li ova drevna skulptura prikazuje laptop? Neki tvrde da je ovo konačan dokaz postojanja naprednijih civilizacija pre nas

Autor:

Razonoda

26.05.2020

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčka kamena ploča koja datira oko 100 godine pre n. e., a koju je izradio nepoznati umetnik, izaziva brojne kontroverze među tumačima ovog umetničkog dela.

RepublikaFoto: Wikimedia Commons
Umetničko delo koje izaziva brojne rasprave

Kamena ploča prikazuje ženu kako sedi na stolici, ispred nje manji ženski lik ili devojčicu koja u rukama drži predmet koji podseća na laptom. 

Teoretičari koji se bave drevnim civilizacijama i koji zastupaju tezu da su pre nas na Zemlji postojale napredne civilizacije koje su propale, smatraju da ova statua prikazuje računar sa usb portovima.

RepublikaFoto: Wikimedia Commons
Da li se ovde nalazi laptop sa usb portovima?

Inače, pobornici ovakvih teorija smatraju da je naša civilizacija nastala na ruševinama starih, tehnoloških naprednijih zajednica kao što su Atlandtida i Lemurija koje su nestale u nuklearnom ratu.

Iz muzeja Geti Vilja, iz Malibua, kod kojih se nalazi ova statua u izložbenom prostoru, smataju da žena na umetničkom delu dodiruje malu, plitku škrinju, pošto se scena dešava na groblju.

Očigledno je da konačno tumačenje umetničkog dela nećemo saznati s obzirom na to da su mišljenja oštro suprotstavljena.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading