Malta razmatra dodatni koncept putovanja za građane Srbije

Autor: b92.net

Razonoda

26.05.2020

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Putnički koridori" su rute koje povezuju zemlje, a nude šansu da se putuju u svetu koji je pogodio Kovid-19. Putnicima takođe mogu omogućiti da pređu granice bez perioda u karantinu koji za sada u većini zemalja traju 14 dana. Koridori (koji se nazivaju i "vazdušni mostovi") otvaraju mogućnost putovanja između zemalja sa sličnim nivoom rizika od Kovid-19, a nekoliko evropskih i pacifičkih zemalja razmatra taj koncept.

RepublikaFoto: instagram.com/lovemalta/printscreen
Foto: Ilustracija

Malta je zabeležila relativno malo slučajeva koronavirusa i razmatra opciju otvaranja nebeskih koridora sa zemljama sa niskom stopom zaraze, naročito Srbijom, Austrijom, Norveškom, Luksemburgom, Slovačkom, Češkom, Letonijom, Litvanijom i Izraelom.

Zajednički pristupi i propisi zasigurno će pomoći putnicima koji putuju poslovno i turistički da pređu granice i izbegnu karantin.

Agencija za vazduhoplovnu bezbednost Evropske unije u četvrtak je objavila smernice koje uključuju obavezne maske i socijalno distanciranje.

Međunarodna organizacija civilnog vazduhoplovstva, koja je prošle nedelje saopštila da podržava "javne koridore zdravlja" za teretne letove, planira globalne smernice.

Vazdušni mostovi i putnički koridori samo su neki od mogućih koncepata za putovanje posle pandemije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading