"Električna" Evropa: 100 milijardi evra za automobile na struju u cilju "eliminisanja" Kine

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

21.05.2020

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Evropska unija, po svoj prilici, planira mnogo ozbiljnije investicije u električne automobile nego do sada. U pripremi je nova strategija u okviru koje se spominje ulaganje do čak 100 milijardi evra u obnovljive izvore energije u automobilskoj industriji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Sasvim je logično pretpostaviti da će se najveći deo tolikog budžeta odnositi na proizvodnju i prodaju električnih automobila.

Uz niz manjih ulaganja, ključne stavke u okviru ove strategije su subvencije od 20 milijardi evra za kupovinu električnih automobila, dok je ostatak od 40 do 60 milijardi evra namenjen za različite vrste istraživanja, širenje mreže stanica za punjenje baterija i slične projekte.

Za najvažniju investiciju biće zadužena Evropske alijanse za baterije, čiji cilj je da već za dve godine ima milion zaposlenih radnika u sektoru proizvodnje baterija za električna vozila. Time bi trebalo da se smanji uticaj Kine u tom segmentu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading