Konti potvrdio: Turisti iz EU mogu u Italiju od 3. juna - slobodno

Autor: ekonomskevesti

Razonoda

17.05.2020

19:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski premijer Djuzepe Konti sinoć je potvrdio da će granice Italije od 3. juna biti širom otvorene za turiste iz država članica Evropske unije i Šengenske zone.

RepublikaFoto: youtube.com/BALKAN MEDIA HD
Foto: Ilustracija

Za njih se, sem ako su pozitivni na koronavirus ili su bili u kontaktu, ukida dvonedeljni obavezni kućni karantin po ulasku u Italiju.

Sutra, 18. maja, u Italiji se otvaraju restorani, barovi i prodavnice.

Italijanima je zasad dozvoljeno da se kreću unutar svog regiona, da se vidjaju s prijateljima na distanci od 1 metar, a ako to nije moguće, moraju nositi masku. Od 3. juna se očekuje da im bude dozvoljeno kretanje po celoj Italiji.

Otvaraju se crkve, sinagoge, sportske hale i bazeni. Pri bavljenju sportom obavezna je distanca od 2 metra.

Čuvenim italijanskim muzejima dozvoljeno je da otvore svoja vrata za posetioce od sutra 18. maja. Ali sem što za to nemaju mnogo razloga, dok se u Italiju ne vrate turisti, muzejima su propisani i epidemiološki standardi, recimo ugradnja termoskenera, pa će ovu mogućnost većina iskoristiti od kraja maja (Koloseum) ili početkom juna (muzeji u Veneciji i Firenci).

Italijanske plaže, izvestili su italijanski mediji, mogu biti otvorene od 29. maja.

Italijani su se proteklih dana više sporili oko razmaka, koji mora postojati izmedju dve ležaljke, nego oko otvaranja granica. Tako izmedju suncobrana i ležaljki mora biti razmak od 1,5 metar a izmedju ljudi na plaži razmak od 1 metar. Komplet ležaljka, suncobran i sto ne može se nalaziti na prostoru manjem od 10 m2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading