Uz ove trikove čokolada će biti još slađa!

Autor: Republika

Razonoda

07.05.2020

06:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj slatki zalogaj danas većina ljudi brzinom svetlosti smaže. Ali, stručnjaci tvrde da pre nego što pojedemo čokoladu, treba da pripremimo mozak kako bi čokoladno iskustvo bilo potpuno.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako onda treba jesti čokoladu?

Poznati proizvođači čokolade kažu da ne postoji ispravan ili pogrešan način konzumiranja čokolade, ali ako je obožavate, doživljaj ćete još pojačati ukoliko ispratite sledeće korake.

Najpre, čokoladu lagano protrljajte među dlanovima, ali ne jako da se rastopi u rukama već dovoljno da se oslobode mirisi.

Duboko udahnite i pusti da vas preplavi miris ovog slatkiša.

Treba znati da različite vrste čokolada puštaju i različite mirise. Naime, mlečne čokolade će najpre osloboditi miris karamele dok će tamnije čokolade najpre zamirisati poput orašastih plodova, vina, voća ili drugih aroma.

Kada dođe trenutak da je zagrizete, najbolje je da zadržite dah. Onog trenutka kada osetite da se čokolada topi u ustima, onda možete udahnuti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading