(VIDEO) Zver na baterije: Ovako izgleda kada V8 zamenite elektromotorom!

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

03.05.2020

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan Audi S5 Quattro, sa V8 motorom zapremine 4,2 litra i 349KS, postao je predmet jedinstvene konverzije. Njegov vlasnik Sem došao je na ideju da omiljeni sportski kupe pretvori u ništa manje moćan automobil, ali sa pogonom na struju.

RepublikaFoto: youtube.com/Deutsche Auto Parts
Teslin motor pod Audijevom haubom

Zato je kupio jedan polovni Audi S5 sa istrošenim motorom, koji je prevalio veliku kilometražu, a zatim i havarisani Tesla Modela S 85D čiji je elektro-pogon bio očuvan.

Zatim je iskoristio jedan Teslin elektromotor koji je, uz neophodne prerade, kao i uz namensku izradu novih delova menjača, uspešno smestio ispod haube Audija. A da bi motoru obezbedio napajanje žrtvovao je zadnju klupu i na njenom mestu kostruisao prostor za veliki set baterija.

Jedan od stvari na koju je najponosniji je to što je, uz sve prerade, svom "novom" električnom Audiju upeo da zadrži pogon na sva četiri točka.

Kada je sve bilo gotovo, dobio je prvi električni Audi S5 Quattro, čiji je pogon na merenjima pokazao snagu od 359 "konja". Za automobil sa 10 "konja" više od originala kaže da odlično ide i da su mu vozne karakteristike bolje od originala. Jedino što mu nedostaje je jedinstveni zvuk rednog "osmaka"...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading