(FOTO) Novi "namršteni" Fića na struju dobio Abarth verziju "na steroidima"?

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

01.05.2020

22:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova generacija Fijatovog modela 500 prodavaće se isključivo u električnoj verziji - 500e, što raduje mnoge. Ali, šta je sa fanovima legendarne "zujalice" Abarth 595?

Fiat i Abarth još uvek ništa nisu otkrili o modelu 500 na struju koji će biti fokusiran na snažnije performanse. Međutim, s obzirom na to da će standardni 500e od 0 do 100km/h ubrzavati za 9 sekundi, jasno je da postoji prostor za uvođenje snažnijeg modela.

Zbog toga se na internetu pojavila zanimljiva vizija eventualne buduće sportske verzije. Render koji potpisuje X-Tomi Design pokušava da nam dočara kako bi mogao da izgleda model 595e.

Automobil je zadržao prepoznatljiv Abarthov dizajnerski jezik koji bi mogao da se prenese i na novi namršteni električni "ćinkvećento".

To svakako ne bi mogao biti direktan naslednik modela 595, bar ne kada je većina ljubitelja mirisa benzina i sportskog zvuka iz izduvnih cevi u pitanju, ali bi buduća snažnija verzija novog električnog modela 500e sigurno imala fanove među postjojećim ljubiteljima, ali i stekla celu generaciju novih.

Ako bi u Abarthu uspeli da nađu mesta za bateriju veću od 42kWh, koja se nalazi u standardnom modelu 500e, taj automobil bi mogao da dobije ozbiljnu snagu, konstatuje Klix. Električni motor smešten pozadi bi "fiću" pretvorio u snažan autić sa pogonom na sva četiri točka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading