Magneti za nesreću! Ove predmete odmah izbacite iz kuće

Autor:

Razonoda

29.04.2020

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prema feng-šuiju postoje stvari u domu koje privlače pozitivnu energiju i sreću, ali ima i onih predmeta koji prema kineskom verovanju donose nesreću i negativnu energiju, zbog koje nam ništa ne ide od ruke i zarobljeni smo u vremenu I prostoru.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Da biste skinuli teret s leđa i krenuli u bolje sutra, stručnjaci feng-šuija savetuju da još danas iz kuće izbacite ove stvari.

Bršljen

Bršljen često viđamo na dvorišnim ogradama, ali ovoj puzavici nikako nije mesto u kući. Naime, veruje se da osim što donosi nesreću u dom, ona izuzetno loše utiče na mušku energiju u kući. Pod uticajem ove biljke moguće je neverstvo, a stari Grci su još davnih dana bršljen dovodili u vezu sa bludom i nemoralom.

RepublikaFoto: pixabay.com
Kaktus

Kaktus

Generalno biljke koje imaju bodlje nisu poželjne u domu i magnet su za lošu energiju. Osim toga, veruje se da stvaraju tenziju u odnosu među ukućanima.

Slomljeno posuđe

Posuđe je simbol porodice i bogatstva prema kineskoj drevnoj praksi. Međutim, ako jedete iz naprslog tanjira ili pijete iz okrnjene čaše, veruje se da na taj način podsvesno prizivate problem u svoj život.  Zato, čim nešto napukne, odmah bacite.

RepublikaFoto: pixabay.com

Satovi koji ne rade

Jednostavno, pokvarenim stvarima nije mesto u kući. Sat je stao, ne radi, slomljen je – nema izgovora, bacajte ga! Feng šui stručnjaci preporučuju da uređaji koji pokazuju vreme treba uvek da budu tačni I ispravni, jer u suprotnom rizikujete da se zaglavite u vremenu i ne napredujete u životu. Takođe, sat koji često staje predskazuje smrt u kući.

Crna vrata 

Feng-šui kaže da crna vrata privlače nesreću u vaš dom, ali ne i ako su okrenuta prema severu.

Stolice za ljuljanje

Ukoliko se stolica za ljuljanje sama od sebe pomera, veruje se da su zle sile već uveliko ušle u vaš dom. Zato, oni koji veruju u feng-šui izbegavaju  ovakav nameštaj i radije biraju stolice koje čvrsto stoje na zemlji.

Nenamešten krevet

Nameštate krevet, stajete na pola i okrećete se potpuno drugoj obavezi. Na ovaj način možete toliko da poremetite san da ostanete budni tokom cele noći, zato se potrudite da kada počnete jedno, to i završite.

Ptica u kući

Ukrasi u obliku ptica, pernati ljubimac, pa i slučajni golub koji je zalutao u vašoj sobi može da donese nesreću. Takođe, veruje se da upravo ptica simbolizuje smrt, zato bi trebalo da je izbegavate u širokom luku.

RepublikaFoto: Photo by Fares Hamouche on Unsplash

Ogledala

Ogledala prema feng-šuiju nikada ne smeju da budu prljava ili polomljena. Takođe, kada ih kačite,  vodite računa, ogledalo nikada ne sme da reflektuje WC šolju, krevet u spavaćoj sobi, vrata i prozore, jer će u tom slučaju škoditi vašoj energiji.

Uvele ili veštačke biljke

Uvelo, pa i veštačko cveće u kome nema ni trunke života doneće vam mučnu i lošu energiju u kuću, pa ako želite dom pun života I pozitivne enegrije onda zaboravite na osušene I veštačke biljke.

Preparirane životinje

Zamislite da svakog dana kada uđete u dnevni boravak prvo što vidite je glava jelena na zidu ili tepih od životinjske kože. Ovakav prizor teško da išta budi pozitivno u čoveku. Preparirane životinje su magnet za loše vibracije, čak i slike na kojima se prikazuje nasilje nisu pogodne za miran i zdrav dom.

RepublikaFoto: pixabay.com

Stari kalendari

Zašto biste čuvali stare kalendare? Osim što ni čemu ne služe, oni prema feng-šuiju teraju sreću iz kuće. U globalu feng-šui nalaže da se predmeti koji služe za merenje vremena koriste na adekvatan način.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading