(VIDEO) Zagužvalo iznad Evrope! Prvo se posumnjalo na vanzemaljce, zapravo je nešto potpuno drugo u pitanju

Autor: Space.com

Razonoda

24.04.2020

02:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Starlink sateliti kompanije Space X izazvali su veliko interesovanje poslednjih dana, kako na Zemlji, tako i u kosmosu, a najviše zbog toga što građani koji su ih videli na nebu nisu znali o čemu se radi, pa su neki posumnjali i na vanzemaljce.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Niz satelita se iznad jugozapadne Engleske našao 19. aprila, pa je među zbunjenim posmatračima neba bilo i građana iz ove zemlje. Na društvenim mrežama moglo da se čita o kiši meteora, te posetama sa drugih planeta. Iako se o Space X projektu govori već neko vreme, izgleda da je mnogo onih koji se tom temom nisu pozabavili, a uprkos tome što kompanija planira da na određenu kosmičku destinaciju pošalje čak 12.000 satelita.

U sredu, 22. aprila, bi put svemira trebalo da krene još 60 novih satelita, što je vest koja raduje one građane koji čekaju super-brzi internet, ali brine astronome koji već neko vreme ukazuju da bi sateliti mogli ozbiljno da utiču na posmatranje kosmosa.

Space X je obećao da će eksperti poraditi na tome da Starlink sateliti emituju manje svetlosti, a dok se to ne ostvari ova će tela sigurno još koji put zasijati na nebu, ali i u kosmosu. Astronauti sa Internacionalne svemirske stanice već su primetili nove satelitske komšije, a tom prilikom je nastalo i nekoliko snimaka koji ilustruju kako Starlink sateliti izgledaju iz kosmosa.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading