Ipak ćemo se kupati ovog leta: Pripreme za letnju sezonu u Crnoj Gori u toku

Autor: opusteno.rs, republika.rs

Razonoda

19.04.2020

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi se sigurno pitaju šta će biti sa turističkom sezonom u Crnoj Gori, imajući u vidu izazove sa kojima se susreću ugostitelji. U razgovoru sa upućenim stručnjacima saznajemo da zaista ima prostora za optimizam i dalje ulaganje napora u planiranje turističke sezone.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Najznačajniji svetski epidemiolozi očekuju kraj epidemije koronavirusa do početka leta budući da većina zemalja preduzima potrebne mere. Optimizam su zadržali i turisti budući da za sada nema informacija o otkazivanju turističkih aranžmana. Epidemija koronavirusa je svakako unela dozu opreza među turističke radnike koji ulažu napore u unapređivanje turističkih sadržaja, ali i higijenskih mera.

Lepota jadranske obale ove godine neće ostati u drugom planu ni zbog ekonomske krize u najavi, budući da interesovanje postoji skoro kao i svake godine. Razlog više za odlučivanje da odmor provedete na crnogorskom primorju su i nešto niže cene zakupa apartmana ove godine.

Slobodni kapaciteti

Tradicionalno Crna Gora je i ove godine predstavila svoje slobodne kapacitete i planove za turizam na Sajmu turizma u Beogradu. Tom prilikom je predstavljena kampanja "Dobro. Bolje. Domaće", koja za cilj ima približavanje crnogorske gastronomske ponude budućim turistima.

Akcenat je stavljen na brojne manifestacije koje promovišu prepoznatljive crnogorske specijalitete. Već tada su brojni turistički aranžmani prodati, ali je ostalo sasvim dovoljno smeštajnih kapaciteta i za one koji nisu bili u prilici da ranije isplaniraju svoje odmore.

Posebnu pažnju, kao i prethodnih godina izazivaju apartmani u Budvi i Herceg Novom, ali i ostalim primorskim mestima. Iznajmljivanje apartmana mimo turističke agencije i prevoz u sopstvenoj režiji biće i ove godine vodeći vid organizovanja godišnjeg odmora. Razlog tome su evidentne uštede koje ostvaruju turisti, naročito porodice, ali i lakoća organizovanja odmora.

Turisti iz Srbije uglavnom dobro poznaju crnogorsko primorje i imaju svoje favorite među turističkim mestima. Od značaja je sigurno i nepostojanje jezičke barijere i tradicionalno bliske veze među narodima.

Hit sezone

Najveće interesovanje kod turista je tradicionalno vezano za boravak u Budvi, Herceg Novom, Bečićima, Baru, Čanju, Kotoru, Perastu, Krašićima i Petrovacu.

Mladi se obično odlučuju za iznajmljivanje soba u Budvi, dok je za porodični odmor vrlo pogodno iznajmljivanje apartmana u Herceg Novom, apartmana u Sutomoru , Igalu i Plavim Horizontima zbog peskovitih plaža koje imaju zgodan prilaz za decu.

Ipak, činjenica je da se većina turista vraća na svoju omiljenu plažu, bez obzira na širinu turističke ponude i povoljnosti.

Budva i dalje ima primat kada je u pitanju noćni život budući da njenu turističku ponudu upotpunjuju brojni ugostiteljski objekti u kojima su uobičajena gostovanja regionalnih muzičkih zvezda. Grad je s pravom najpopularniji jer se iz godine u godinu razvija, kao i kulturni sadržaji koji se realizuju već od početka sezone.

Iznajmljivanje apartmana u Budvi je ove godine nešto povoljnije zahvaljujući elastičnosti turističkih radnika koji se bore za svoje mesto. Očekivanja nisu mala bez obzira na epidemiju koja će po svoj prilici znatno skratiti predsezonu.

Situacija je shvaćena kao izazov, što znači da se ulažu napori da se doprinese pravovremenom obuzdavanju epidemije u regionu. Ali i unapređivanju smeštajnih kapaciteta i turističke ponude.

Ukoliko razmišljate kuda ćete na leto i da li da na vreme bukirate smeštaj, savetujemo da ne odustajete od planova. Odmor na crnogorskom primorju može biti momenat koji popravlja utisak o 2020. godini, bez obzira na nesvakidašnje izazove za sve nas posetite sajt koji ima najveću ponudu apartmana, soba i hotela crnagora.sobe-smestaj.com

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Neka

19.04.2020 22:35

hvala lepo. Kod njih više nikada.

Milan

20.04.2020 07:10

Srpkinja iz Crne Gore

Chety

20.04.2020 08:02

U Crnu Goru nikada i životu ne bih otisao! Da mi plate da odem! Verujte mi, kunem se!

ZEC

20.04.2020 08:25

Bio sam jednom kao dete, u Crnu Goru na letovanje NIKADA NI DA MI PLATE, makar se ne upao u moru .