(VIDEO) Kada su kopali dvorište usledio je ŠOK, dubok čak 90 metara!

Autor: opusteno.rs, republika.rs

Razonoda

16.04.2020

08:48

Kako bi se gradić u Engleskoj mogao obnavljati i širiti, inženjeri prema starim kartama buše tlo na mestima gde su se nekada nalazili rudnici, kako bi utvrdili koliko su bili duboki.

youtube.com/MarkThomas/printscreen
Foto: Ilustracija

Ali, ovaj ih je rudnik preduhitrio... Mark Tomas je dronom snimio neverovatnu rupu koja se otvorila uz ivicu kuće u Kornvolu (Engleska). Ona je samo do nivoa vode duboka neverovatna 92 metra, a koliko je duboka još ispod toga zasad nije poznato.

Zanimljivo, rupa se otvorila u trenutku kada su inženjeri bušili tlo kako bi utvrdili koliko je bio dubok rudnik koji se nekad tu nalazio.

S obzirom na to da se rupa otvorila sama od sebe, moglo bi se reći da im je priroda skratila naporni posao. Nažalost, rupa je pritom progutala i deo terase, kao i polovinu garaže, zbog čega će aktuelni vlasnik sigurno imati značajnijih problema sa prodajom, ukoliko se na to odluči.

Naime, pitanje je koliko je uspešna sanacija uopšte moguća u ovako drastičnom slučaju. Stručnjaci kažu da je isto tako moguće da će se površinski deo rupe širiti i da može progutati deo ili čak celu kuću.

Inače, cela ta regija nekada je bila premrežena rudnicima, pa stručnjaci bušenjima pokušavaju da saznaju gde su se oni nekada nalazili kako bi se mogla planirati moderna gradnja i kako se, na kraju krajeva, ne bi ponovili ovakvi slučajevi.

Komentari (0)

Loading