U Grčku na more iz udobnosti fotelje - virtuelna poseta turističkom raju u jugoistočnoj Evropi

Autor: Tanjug, Republika

Razonoda

15.04.2020

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kod većine srpskih turista, prva asocija na letovanje je upravo - Grčka! Iako je pandemija koronavirusa paralizovala turizam, Grci su odlučili da ne sede skrštenih ruku čekajući završetak vanrednog stanja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Oni su, u saradnji sa Guglom, pokrenuli sajt greecefromhome.com sa porukom da to što ste kod kuće ne znači da vaš um ne može da putuje.

Ovde imate priliku da istražite arheološke lokalitete i muzeje, naravno more, planine, jezera, grčka sela i tradiciju, pa čak i gastronomske ture.

Svesni su da virtuelne ture neće doneti neophodan prihod turizmu ali dok prava putovanja ne budu moguća, ovo je jedini način da ostanu u kontaktu sa svojim gostima, rekao je grčki ministar turizma Haris Teoharis, u izjavi za medije.

Podsetimo, Ministarstvo turizma trenutno radi na predlogu protokola o sigurnom ulasku turista koji dolaze u Grčku, nakon što dolazak turista bude dozvoljen, otkrio je zamenik ministra turizma Manos Konsolas tokom onlajn TV programa, u okviru segmenta posvećenog turizmu.

On je predvideo da će se turistička industrija ponovo pokrenuti 2021. godine i da će Ministarstvo izraditi plan za "prepakivanje" grčkog turističkog proizvoda u novim uslovima, prenela je ANA.

Konsolas se, takođe, osvrnuo na bezbednosnu mrežu koja se postavlja za sve turističke aktivnosti, poput smanjenja poreskih stopa i rekao da će uskoro biti izdata saopštenja.

On je sugerisao da bi razvoj tematskog turizma mogao značiti napedak za grčki turizam kao i uspostavljanje Grčke kao međunarodnog centra za turističko obrazovanje i obuku.

Pa dok putovanja ne budu moguća, sedite u svoju udobnu fotelju, otvorite internet-pretraživač i krenite putem najlepših plaža, cacikija i sirtakija!

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading