Neverovatno, ali istinito: Penzioner se SLUČAJNO KATAPULTIRAO iz vojnog aviona!

Autor: Telegraf, Republika

Razonoda

14.04.2020

06:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao poklon povodom odlaska u penziju, jedan čovek je dobio priliku da leti borbenim avionom, ali se ta avantura nije baš dobro završila.

RepublikaFoto: Public
Foto: Ilustracija

Naime, Francuz (64) je zajedno s pilotom poleteo avionom Rafale-B iz baze Saint-Dizier u severozapadnom delu Francuske. Kada je avion počeo naglo da se podiže, penzioner je želeo čvrsto da se drži pa je slučajno povukao polugu za iskakanje iz aviona.

Incident se dogodio na visini od 762 metra, te je nesrećni čovek bukvalno "ispaljen" iz aviona, a usput je ostao i bez kacige. Prilikom sletanja na obližnje polje blizu granice s Nemačkom zadobio je manje povrede.

Penzioner je rekao da ranije nije leteo borbenim avionima i da nije znao ništa o tome. Na let je pristao zbog pritiska koje su na njega vršili prijatelji.

Incident se dogodio u martu prošle godine, ali su informacije o ovom događaju tek sada postale poznate javnosti nakon što su ih objavile francuske vazdušne snage, prenosi "Telegraph".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading