Devojčica (5) dobila menstruaciju, a USKORO ĆE U MENOPAUZU

Autor: Republika

Razonoda

11.10.2017

12:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica (5) prošle godine je dobila prvu menstruaciju, a lekari strahuju da bi uskoro mogla da uđe i u menopauzu. Ovaj slučaj primetila je njena majka, koja sa njom živi u Autraliji.

RepublikaFoto: pixabay.com
Jadno dete, prolazi kroj najteže periode tako mlada

Lekari su Emili Dover dijagnostikovali preuranjeni pubertet i Adisonovu bolest, poremećaj koji se javlja kada spoljašnjost nadbubrežnih žlezda postepeno proizvodi sve manje steroidnih hormona.

Adisonova bolest izrazito je retka pojava i najčešće se javlja hronično. Simptomi se javljaju tek kada je oštećeno otprilike 90 odsto tkiva nadbubrežnih žlezda, prenosi 24 sata.hr.

Sa samo četiri meseca, Emili je već dostigla veličinu jednogodišnjeg deteta, uprkos tome što je rođena kao normalno i zdravo dete od 4,5 kilograma.

Devojčica je imala problema sa spavanjem i trpela je velike bolove.

Sa dve godine su počele da joj rastu grudi, a sa pet je dobila menstruaciju.

Morala je da nauči kako se stavljaju higijenski ulošci, ali i da se navikne na jake mirise koje izlučuje njeno telo, kao i na akne na licu.

Majka nije znala kako da joj objasni šta se sa njom događa. Vršnjaci u vrtiću su je maltretirali, a majka Tam strahuje da će se isto dogoditi i kad krene u školu.

Devojčica će krenuti na hormonsku terapiju, zbog čega će svaka tri meseca morati da prima injekcije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading