Kako će izgledati putovanje posle korone i ko će sve morati da drastično spusti cene

Autor:

Razonoda

01.04.2020

01:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako su mere zabranje kretanja širom sveta sve veće, teško je zamisliti kako će putovanja izgledati kada pandemija bude prošla.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Globalna epidemija koronavirusa posebno je pogubna za turizam, ali ona se oporavila od prošlih kriza i eksperti veruju da će to biti slučaj ponovo, prenosi CNN.

- Ljudi se nisu promenili i još žele da putuju, ali će nužno biti mnogo oprezniji u vezi as tim šta rade - izjavio je Adam Blejk, profesor ekonomije i šef istraživanja na odeljenju za turizam i ugostiteljstvo na Univerzitetu Burmont u Velikoj Britaniji.

- Neće im biti dovoljno samo uveravanje da je sigurno da se putuje, već će morati da vide i stvarne fizičke promene da bi putovanje bilo sigurnije - dodao je on.

Zasad ne znamo kada će iproći pandemija, ali kada se kriza as javnim zdravljem poboljša, da bi se putnici ponovo pokrenuli moraće da dođe do pada cena, uvereni su analitičari.

Putnike koji vole kristarenja dočekaće vrlo niske cene kada kruzeri krenu ponovo da posluju, izjavio je Kristofer Anderson, profesor biznisa na Univerzitetu Kornvel za hotelijerstvo u Njujorku.

Izazov će biti u privlačenju novih putnika za krstarenje, što će biti od suštinskog značaja za opstanak, rekao je on, nakon medijskih tekstova o izbijanju COVID-19 na brodovima, ograničenjima putovanja i uskraćivanju iskrcavanja u lukama.

- Svi, bilo da se radi o krstarenju, prenoćištu ili hotelima, moraće da promene način na koji nadgledaju i čiste okruženje s kojim su potrošači u kontaktu kako bi gostima povećali nivo komfora i sigurnosti", zaključio je Anderson.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading