Da li biste obuli "HITLERKE"! Novi model patika čuvenog brenda napravio haos na internetu

Autor: Sputnik

Razonoda

06.03.2020

08:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najnoviji model sportske obuće popularne marke "Puma" zapalio je društvene mreže u Rusiji, a brojni "detektivi" sa interneta izneli su teorije o skrivenom znacenju patika, od toga da su oda Hitleru, ili svetski poznatom ruskom piscu Nikolaju Gogolju.

Foto: Ilustracija

Patike "Adrenalinska oluja" izazvale su sumnju zbog svog imena zato što su poznavaoci istorije povukli paralelu sa zloglasnim Hitlerovim olujnim trupama. Poredenje izgleda nategnuto, ali teorija zavere dobila je još dva dodatna, jaka "dokaza".

Osnivac "Pume" Rudolf Dasler bio je ne samo pripadnik nacisticke partije već i vatreni pristalica nacista. Drugi dokaz je sama patika. Kad se pogleda odozgo, rub oko prstiju i jezik podsećaju na Hitlerovu frizuru i brkove.

Sve to je izazvalo lavinu ogorcenih tvitova o patikama.

Jedan uznemireni posmatrač, koji tvrdi da je član gradske Dume u Moskvi naveo je da patike sadrže portret odvratnog nacisticko vode.

Drugi uznemireni korisnik primetio je da je na patikama prikazano "poznato lice 20. veka a nije Čarli Čaplin".

Optužbe su ublažene alternativnim tumačenjima dizajna patika. Književnosti naklonjeni Rusi primetili su da crni obrub oko prstiju i jezik patika prikazuju portret slavnog ruskog pisca Nikolaja Gogolja.

Ali tu se ne završavaju književna poredenja. Neki su utvrdili da patike predstavljaju omaž američkom pesniku i piscu Edgaru Alanu Pou.

Bura na društvenim mrežama nije dovela do povlačenja patika sa polica u Rusiji, verovatno zato što se "Adrenalinska oluja" pravi u raznim bojama i dezenima, od kojih mnogi ne podsećaju na bilo šta.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading