Apple morao da suspenduje kontroverznu aplikaciju

Autor: PC Press, Republika

Razonoda

04.03.2020

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apple je bio prinuđen da suspenduje Clearview AI iz svog razvojnog programa, sve dok se ne završi istraga koja se vodi zbog kršenja politike privatnosti i poslovne politike razvojnog programa Apple-a.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Nisu poštovali poslovnu politiku

Clearview AI je suspendovan iz Apple-ovog razvojnog programa zbog problema sa poslovnom politikom koja je izazvla kontroverze. Ovo je samo jedan poraz u nizu za ovu aplikaciju za prepoznavanje lica. Apple je objavio zvanično saopštenje čime je Clearview AI suspendovan zbog kršenja uslova razvojnog programa koji je namenjen kompanijama koje proizvode i distribuiraju aplikacije. Kompanije je ostavila rok od 14 dana za odgovor i potencijalno otklanjanje problema.

Podsećanja radi, neke savezne države kao što je New Yersey suspendovale su firme koje koriste Clearview AI sve dok se vodi istraga protiv njih. Čak su i velike kompanije koje koriste njihove usluge ostale uzdržane dok traje istraga oko ovog problema.

Clearview AI je sakupio preko 3 milijarde fotografije, koje se date agencijama za sprovođenje zakona i bankama na upotrebu. Navodno, sve je u granicama zakona i da su rezultati isključivo samo javno dostupne informacije, ali će istraga na kraju pokazati šta je istina.

Ove informacije dolaze nam par dana nakon godišnjeg sastanka borda direktora u Apple-u, na kom je između ostalog govoreno o trackpad tastaturi za iPad, o padu prodaje pametnih telefona zbog Korona virusa, i o ponovnom planiranju ovogodišnjeg poslovanja.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading