Ako često letite avionom OVO MORATE da znate! Piloti vam SIGURNO neće reći!

Autor: opušteno.rs, republika.rs

Razonoda

29.02.2020

02:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da je posao pilota zahtevan ne bi nikoga trebalo iznenaditi. Uz to postoje mnoge opasnosti sa kojima se suočavaju tokom leta, a koje obično ne žele otkriti putnicima kako ih ne bi uznemirili. Tako je na Quori pokrenuta tema nakon što je neko pitao pilote šta znaju o letenju a šta nikad ne bi rekli svojim putnicima.

RepublikaFoto: instagram.com/pilotganso
Foto: Ilustracija

Jedan je pilot Steve Wysocki tako priznao da se ponekad zbuni kada treba pronaći aerodrom jer dole ima puno svetala. Nije baš prijatna pomisao, zar ne?

Više pilota reklo je kako nikad putnicima ne bi otkrili koliko turbulencije zaista mogu biti opasne. Upozoravaju na važnost vezanja pojasom čak i kada se možda ne čini da je potrebno. Budite labavo vezani svo vreme!

Osim ako ne želite doživeti zanimljiv pogled dok ste pritisnuti na plafon. Pravi problem nije kad završite na plafonu, već kada padnete nazad na naslone i kolica sa hranom i slomite ruke, rebra ili kičmu, komentarisao je pilot Ron Wagner.

Istina je da se turbulencija može pojaviti u bilo kojem trenutku bez upozorenja, čak i ako se čini da se nikad ne pojavljuje. Ako piloti kažu da sednete i vežete se, ozbiljni su, rekao je Dan Larsen.

Pilot Air Chine Verix Lin rekao je da putnicima nikad ne bi rekao ako dođe do terorističke pretnje o navodnoj bombi na letu. Smatra da bi neki putnici poludeli od straha, neki bi se pravili pametni pa pokušali naći bombu, a neki bi se možda čak toliko uplašili da bi pokušali otvoriti vrata za nuždu – usred leta.

Novi pilot Andy Kerr pak putnicima ne otkriva starost aviona, a Paul Show drži jezik za zubima kada je reč o jednom bitnom detalju o maskama za disanje.

- Te maske traju samo deset minuta, a razlog zašto ih morate povući je da pokrenete gorenje koje proizvodi kiseonik: pokrećete požar - rekao je Shaw.

Piloti su takođe otkrili da putnicima ne govore o tome koliko se retko avioni temeljno čiste, koliko piloti malo zarađuju...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading