Apple obmanjuje potrošače! Kompanija mora da plati ogromnu kaznu zbog usporavanja telefona

Autor: PC Press, Republika

Razonoda

10.02.2020

03:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Usporavanje starijih iPhone uređaja i dalje odjekuje u kompaniji Apple, a nedavno je i Francuska odlučila da kompanija mora da plati 25 miliona evra zbog problema iz 2017. godine.

RepublikaFoto: youtube.com/91Tech
Foto: Ilustracija

Naime, procenilo se da je Apple ovim postupkom pokušao da korisnike "motiviše" da pređu na novije iPhone modele. Kompanija je još 2017. priznala da su ove tvrdnje tačne, ali se istaklo da su uređaji usporavani kako bi se sačuvale baterije na starijim modelima, te sprečila iznenadna restartovanja i gašenja telefona.

Francuske vlasti su sa istragom počele početkom 2018. godine, a kako bi se utvrdilo da li je kompanija zaista pokušala da utiče na starije, ali i dalje funkcionalne uređaje, kako bi korisnike progurala ka kupovini novih. Iako je Apple još u to vreme objavio izvinjenje, te ponudio zamenu baterija za samo 29 dolara, moraće da plati i kaznu, te na Apple France iPhone web stranici objavi obaveštenje da je osuđen "zbog obmanjivanja korisnika".

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading