Novo istraživanje pokazalo: Najmlađa deca su često najzabavnija u porodici!

Autor: Republika

Razonoda

07.02.2020

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Psiholozi tvrde kako je jedna od stvari koja nam određuje karakter i to koji smo po redu rođeni u porodici. Iako se braća i sestre odgajaju pod istim krovom, psihološki uslovi razlikuju se prema redu rođenja.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Britanska firma "YouGov" nedavno je uradila studiju na 1782 ljudi starijih od 18 godina i tražili su ih da se uporede sa svojom braćom i sestrama u različitim parametrima poput humora, odgovornosti, opuštenosti itd...

Najmlađa deca rekla su da su zabavnija od svoje braće i sestara u 46% slučajeva i da su opušteniji u 47% slučajeva. Najstarija deca smatrala su se odgovornijima u 54%, organizovanijima u 54% i uspešnijima u 38% slučajeva, piše Brightside.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

I druga deca imaju posebne sposobnosti

Najstarija deca imaju privilegiju da prva pronađu svoju ulogu i to obično bude odgovorna uloga jer pokušavaju udovoljiti roditeljima i u isto vreme brinuti o mlađoj braći i sestrama.

Srednja deca nikada nisu imala privilegiju da budu jedino dete, a i ne dobijaju toliko pažnje koliko se poklanja najmlađima zbog čega često imaju problema s ljubomorom. Verovatnije je da će biti buntovnici u porodici, ali u isto vreme uče veštine koje im pomažu da imaju dobre odnose s ljudima i često su vrlo društveni.

RepublikaFoto: pixabay.com
Foto: Ilustracija

Najmlađa deca stalno se odupiru statusu starijih od sebe i pronalaze alternative kako bi mogli da se izraze. Nikada nisu toliko odgovorni ni poslušni, ali zato su često mnogo emotivniji, kreativniji i smešniji.

Jedinci su sasvim drugi slučaj jer oni imaju svu pažnju svojih roditelja i ne moraju ni sa kim da je dele pa su često dosta razmaženi. U isto vreme dobijaju i svu podršku i često su bili okruženi starijima od sebe što ih čini inteligentnima i vrlo je verovatno da će biti uspešni u životu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading