(VIDEO) SCENA IZ HOROR FILMOVA: Pošao na pecanje, a onda je osetio užasan ubod u vrat i pao u vodu...

Autor: telegraf.rs

Razonoda

26.01.2020

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Uobičajeni dan na moru pretvorio se u horor.

Foto: Photo by Jenn Evelyn-Ann on Unsplash

Brojne opasnosti vrebaju iz morskih dubina, a jedna je dečaka iz Indonezije umalo koštala života. Muhamed Idal postao je svetski poznat nakon što su njegove fotografije sa ribom u vratu obišle planetu. Kobni dan se nije mnogo razlikovao od prethodnih, a u ribolov je krenuo sa školskim drugom Sardijem.

- Sardi je isplovio prvi svojim čamcem, a ja sam krenuo posle njega. Na 500 metara od obale Sardi je uključio baterijsku lampu. Odmah posle toga osetio sam ubod u vratu - rekao je Muhamed za BBC.

Muhamed je odmah posle uboda pao u vodu. Duge, tanke i oštre čeljusti ribe iz reda igličarki probile su njegovo telo u predelu grla, a izašle na zadnjem delu vrata. Riba je bila živa. Vukla je Muhameda dok je plivao pokušavajući da pobegne ka dnu. Muhamed je čvrsto zgrabio ribu rukom želeći da spreči pogoršanje povrede.

- Zamolio sam Sardija da mi pomogne. On me je sprečio da sam izvadim ribu iz svog vrata i tako iskrvarim do smrti - kaže Muhamed.

 

 

Dečaci su uspeli da se dokopaju plaže, a Muhamed je u ruci držao ribu dugu 75 centimetara. Otac ga je odvezao u najbližu bolnicu koja se od njihove kuće nalazi na sat i po vremena vožnje. Lekari su uspeli da odseku deo ribe, ali se čeljust i dalje nalazila u Muhamadovom telu, jer nisu imali opremu za komplikovane intervencije.

Morali su da iz grada Bau-Baua krenu ka većem medicinskom centru koji se nalazi u glavnom gradu Južnog Sulavesija Makasaru. Stigli su na odredište, a osoblje bolnice bilo je zapanjeno prizorom. Direktor ustanove Kalid Saleh kaže da se prvi put susreo sa ovakvom povredom, pa je formirao medicinski tim od pet članova za jednosatnu operaciju. Uspeli su da uklone ostatke ribe iz vrata Muhameda.

Pet dana kasnije Muhamed je oduševljen zbog skorog povratka kući. Njegov vrat je u zavojima, ali nema bolove. Još uvek ne može da pomera glavu na desnu stranu, a osmeh je ponovo tu. Ipak, lekari ne žele da ga puste iz bolnice.

- Pratimo njegovo stanje. Možda će izaći za nekoliko dana. Još uvek ne može da krene put sela, jer je povreda takva da zahteva dodatne preglede - kaže doktor Saled.

Nezgoda nije umanjila Muhamedovu ljubav prema ribolovu.

- Biću oprezniji narednog puta. Zaključio sam da igličarke ne vole svetlost. Zbog toga je izleteo iz vode i udario me - kaže tinejdžer iz Indonezije.

 

Komentari (0)

Loading