(VIDEO) Pogledajte ovo malo čudo: Ima samo 3 godine, a već je postao najmlađi član Mense

Autor: Republika

Razonoda

24.01.2020

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Roditelji malezijskog dečaka nisu se iznenadili kada je njihov sin dobio poziv iz Mense da im se pridruži. Oduvek su znali da je poseban.

Foto: twitter.com/CNN
Mali genijalac: Muhamad Hariz Nadzim 

Trogodišnji dečak iz Malezije koji živi u Velikoj Britaniji postao je najmlađi član Mense, najveće i najstarije internacionalne zajednice visokointeligentnih ljudi na svetu.

Muhamad Hariz Nadzim pozvan je da se pridruži ovoj organizaciji nakon razgovora sa psihologom i osvajanja 142 boda na Stanford-Binet testu inteligencije, prilikom čega je dobio prosečnu ocenu 99,7 od 100, piše CNN.

- Svaka čast Harizu na pozivu za Mensu. On je očigledno jedan bistar dečak i mi smo ushićeni što mu možemo poželeti dobrodošlicu - rekao je Džon Stivenejdž, izvršni direktor britanske Mense.

Da bi neko postao član britanske Mense, on mora da "pokaže da se po visini koeficijenta inteligencije nalazi u vrhu dva posto svetske populacije", ističu oni na svojoj službenoj stranici.

Mensin test, koji se radi pod nadzorom, kreiran je decu i za starije od deset i po godina. Za decu mlađu od 10 godina obavezna je poseta psihologu koja određuje njihov koeficijent inteligencije.

Osim psihologa, na odluku o pozivu Hariza u Mensu značajno je uticao i njegov rezultat na Stanford-Binet testu, koji se sastoji od kombinacije matematičkih zadataka, zadataka iz jezika, zadataka koji ocenjuju pamćenje i logičkih zadataka.

Harizova majka, Nur Anira Asajikin, koja radi kao inženjerka u Durhamu u Engleskoj, kaže da je njena porodica znala da je on poseban i pre nego što je dobio poziv za Mensu. U dodatnoj školi u koju je išao na časove čitanja i matematike Hariz u septembru je pohvaljen za izuzetan napredak u oba područja. Ipak, po svim ostalim pitanjima on je običan dečak.

- On je manje-više tipičan trogodišnji dečak. Voli da slika i čita knjige i sve u vezi s umetnošću. Posebno voli Lego kockice i plastelin. Ponosni smo na njega i srećni zbog njega. On nije dobar samo u akademskim veštinama, nego voli i da se igra, kao sva ostala deca. Mi znamo da će u budućnosti društvo od njega dobiti mnogo - kaže njegova majka.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading