NA POMOLU JOŠ JEDNO SPAJANJE AUTO GIGANATA! Saradnjom do smanjenja i podele troškova

Autor: Bankar.me

Razonoda

09.01.2020

00:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Dajmler i Volvo kars, u vlasništvu kineskog Džilija, razmatraju saradnju kako bi smanjili troškove razvoja motora s unutrašnjim sagorevanjem.

Foto: youtube.com/ DADSS Research Program
Foto: Ilustracija

Nemački magazin "Automobil voš" navodi izjavu menadžera Volva koji je rekao da je bilo početnih razgovora s Dajmlerom, ali da nema konkretnih planova, dok je portparol iste kompanije rekao kako je prerano razgovarati o konkretnim projektima, iako nije bio isključiv po pitanju moguće saradnje.

Portparol Dajmlera rekao je da se saradnja kompanije s Džilijem, koji poseduje udeo od 10 odsto u nemačkom proizvođaču automobila, razvija pozitivno, ali je odbio dalje komentare.

Globalne tarife, ubrzane trgovinskim ratom između Kine i Sjedinjenih Država, kao i viši zahtevi za ulaganjima u električna i autonomna vozila, prisiljavaju proizvođače automobila da traže nove načine smanjenja i podele troškova, prenosi "SEEbiz".

U oktobru 2019. godine Volvo je rekao da će spojiti svoj razvoj motora i proizvodne kapacitete s Džilijevim, stvarajući odsek za distribuciju sopstvenih brendova, kao i za potencijalne druge proizvođače automobila s novom generacijom motora s unutrašnjim sagorijevanjem i hibridnim motorima.

"Automobil voš" navodi da će novi odsek započeti s radom do kraja marta, što bi mogla biti polazna tačka za saradnju s Dajmlerom, dok bi sledeći korak mogao da bude partnerstvo u razvoju električnih pogona.

 

Komentari (0)

Loading