Evo zašto je Nikola Tesla celog života bio OPSEDNUT brojevima 3, 6 i 9

Autor:

Razonoda

03.01.2020

07:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naučnik Nikola Tesla je zaslužan za ključne ideje zbog kojih imamo pametne telefone, vaj-faj, električni sistem i još mnogo toga…

RepublikaFoto: wikimedia.org/Napoleon Sarony
Nikola Tesla

Tesla je, prema mnogim izveštajima, bio neobičan pojedinac, sa opsesivnim osobinama.

Jedna takva opsesija bili su brojevi 3, 6 i 9, za koje je verovao da su ključ univerzuma. Vozio bi se oko zgrade 3 puta pre nego što bi ušao ili odseo u hotelima sa brojevima deljivima sa 3. Donosio je odluke u grupama od 3 osobe.

Neki veruju da je Teslina opsesija tim brojevima povezana sa njegovom sklonošću piramidalnim formama i njegovim verovanjem da postoji osnovni matematički zakon i promeri koji su deo univerzalnog matematičkog jezika.

 

Misterija gradnje piramida do danas nije otkrivena. Razlog podizanja piramida podsticao je različite teorije, od kojih su najintrigantnije teze da piramide mogu stvarati energiju ili čak biti kod drevnih civilizacija.

Tesla se pitao da li su piramide veliki predajnici energije – i ta se misao poklopila s njegovim projektom bežičnog prenosa energije.

Tesla je 1905. godine u SAD podneo patent pod nazivom "Umetnost prenošenja električne energije prirodnim medijima", u kojem su zacrtani projekti za seriju generatora širom sveta koji bi se priključili jonosferi za prikupljanje energije. Samu Zemlju, sa njena dva pola, posmatrao je kao džinovski električni generator neograničene energije, piše "Big tink".

Dizajn u obliku trougla postao je poznat i kao Teslina elektromagnetna piramida, prenosi Sputnjik. Presudni su oblik i položaj egipatskih piramida. Tesla je izgradio toranj poznat pod nazivom Teslina eksperimentalna stanica u Kolorado Springsu, kao i toranj Vordenklif ili Teslin toranj na istočnoj obali, za koji je želeo da iskoristi energetsko polje Zemlje.

Lokacije su odabrane prema istim zakonima po kojima su izgrađene piramide u Gizi, u odnosu na odnos eliptične orbite planete i ekvatora. Dizajn je bio namenjen bežičnom prenosu energije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading